Αρχική  > Το Κοράκι

Καλές και κακές (διαιτητικές) στιγμές!

Football
5706
Καλές και κακές στιγμές είχαμε στα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Betshop Basket League σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ. 

Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν παραβάσεις τριών δευτερολέπτων, αλλά μόνο για την μια από τις δυο ομάδες. Η άλλη που έχει πιο βαριά κορμιά και οι ψηλοί της… κατασκηνώνουν στο καλάθι μπορούν να μένουν στο «ζωγραφιστό» και για 10 δευτερόλεπτα! Υπήρξαν διαιτητές που ήταν πρώτοι, αλλά σφύριζαν ως… τρίτοι και γενικά ήταν μια αγωνιστική με διαιτητική εγρήγορση…

ΛΑΥΡΙΟ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Διαιτητές: Χρυσόστομος Σχινάς, Χρήστος Παναγιώτου, Αναστάσιος Κάρδαρης
Σε μια δύσκολη αναμέτρηση όπου οι δυο ομάδες «καίγονταν» για τη νίκη η διαιτησία ήταν καλή και δεν είχε προβλήματα. Οι έμπειροι Σχινάς και Παναγιώτου, καθώς επίσης και ο Κάρδαρης ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο έργο τους χωρίς να υπάρξουν φωνές στο φινάλε. Συνολικά ήταν μια καλή διαιτησία για μια αναμέτρηση με δύσκολες φάσεις.
Αξιολόγηση: Σχινάς 8, Παναγιώτου 8, Κάρδαρης 8.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Διαιτητές: Γιώργος Πουρσανίδης, Αλέξανδρος Ψαριανός, Δημήτρης Τζαφλέρης
Κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι «γκρι» σ’ ένα παιχνίδι όπου εξελίχθηκε πιο εύκολα λόγω της πολύ καλής απόδοσης των γηπεδούχων. Ο Πουρσανίδης μετά την κακή απόδοση του στο «Αντώνης Τρίτσης» και την συνάντηση Χολαργός-Ολυμπιακός επανήλθε στις θετικές παρουσίες. Ψαριανός και Τζαφλέρης είχαν θετική παρουσία επίσης…
Αξιολόγηση: Πουρσανίδης Γ. 8, Ψαριανός 8, Τζαφλέρης 8.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
Διαιτητές: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Νίκος Σώμος, Παναγιώτης Διαμαντής
Πολύ καλή διαιτησία είχαμε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος είχε τον έλεγχο παίρνοντας τα περισσότερα σφυρίγματα, ενώ Σώμος και Διαμαντής ήταν αρκετά καλοί σε μια δύσκολη αναμέτρηση.
Αξιολόγηση: Αναστόπουλος Π. 8, Σώμος 8, Διαμαντής 8.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Διαιτητές: Πέτρος Παπαπέτρου, Κωνσταντίνος Πουρσανίδης, Ιωάννης Μαλαμάς
Πολλά λάθη σ’ ένα δύσκολο ομολογουμένως παιχνίδι, όπου οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για τη νίκη. Τα κριτήρια δεν ήταν ίδια στις δυο πλευρές του παρκέ και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα με την διαιτησία στο συγκεκριμένο ματς. Δόθηκαν από τον Παπαπέτρου για πρώτη φορά τρία δευτερόλεπτα φέτος στο πρωτάθλημα σε αγώνα μπάσκετ στον Ντάνι Αγκμπελέσε, όταν σε εύστοχο τρίποντο του Δημάκου φαίνεται ξεκάθαρα στο ριπλέι ο Μαυροειδής… κατασκήνωσε στο «ζωγραφιστό». Λάθη και από τους Πουρσανίδη-Μαλαμά που δεν είδαν φάουλ σε περιπτώσεις που το ριπλέι ήταν διαφωτιστικό για την πιστοποίηση της παράβασης. Κακή διαιτησία από διαιτητές που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα…
Αξιολόγηση: Παπαπέτρου 6, Πουρσανίδης Κ. 6, Μαλαμάς 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΥΜΗ
Διαιτητές: Δημήτρης Παφίλης, Γιώργος Κατραχούρας, Διαμαντής Λόρτος
Ο Δημήτρης Παφίλης και οι Κατραχούρας-Λόρτος δεν είχαν πρόβλημα σε μια συνάντηση, όπου υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Ο έμπειρος πρώτος διαιτητής πήρε περισσότερα σφυρίγματα αλλά από ένα σημείο και μετά οι «γκρι» έκαναν προπόνηση για τα δύσκολα ματς που ακολουθούν.
Αξιολόγηση: Παφίλης 8, Κατραχούρας 8, Λόρτος 8.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Διαιτητές: Τάσος Μάνος, Στέφανος Μαγκλογιάννης, Αργύρης Καλδίρης
Καλή διαιτησία είχαμε στο Περιστέρι. Μάνος, Μαγκλογιάννης και Καλδίρης έλεγξαν πλήρως ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ ποιοτικές ομάδες σε μια αναμέτρηση με πολλές δύσκολες φάσεις. Ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο ρόλο τους.
Αξιολόγηση: Μάνος 8, Μαγκλογιάννης 8, Καλδίρης 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ-ΑΡΗΣ
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ξενικάκης 7, Κυριάκος Παντελίδης 8, Λεωνίδας Σκούτας 8.
Καλή ήταν η διαιτησία στο ΟΑΚΑ σ’ ένα παιχνίδι που στο τέλος της τρίτης περιόδου οι δυο ομάδες ήταν σε… απόσταση βολής (60-59). Ο Ξενικάκης παρότι πρώτος σφύριξε λιγότερο, ο έμπειρος Παντελίδης πήρε περισσότερες φάσεις και έλεγξε το ματς, ενώ θετική ήταν η παρουσία και του Σκούτα.
Αξιολόγηση: Ξενικάκης 7, Παντελίδης 8, Σκούτας 8.

Δια χειρός
ΚΟΡΑΚΑ

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top