Αρχική  > Το Κοράκι

Βγήκε το ντέρμπι, όχι τα εύκολα!

Football
626
Στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΑΕΚ είχαμε διαιτησία υψηλού επιπέδου, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο και Κολοσσός-Κύμη. ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ αναλύει τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής…

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛ.-ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νίκος Σώμος, Δημήτρης Τζαφλέρης, Ιωάννης Μαλαμάς
Η υπόδειξη για επιθετικό φάουλ σε άουτ του Λαυρίου 30’’ πριν το τέλος της παράτασης από το Νίκο Σώμο ήταν μια φάση που έκρινε το αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την δυνατότητα να διεκδικήσουν τη νίκη με ένα σφύριγμα-έκπληξη από το Νίκο Σώμο, που συνολικά φέτος έχει καλή παρουσία. Τζαφλέρης και Μαλαμάς υπέπεσαν σε λάθη, αλλά το συγκεκριμένο σφύριγμα ήταν από εκείνα που κρίνουν ένα παιχνίδι. Και ο διαιτητής απλώς απονέμει δικαιοσύνη στο παρκέ, δεν καθορίζει με τις αποφάσεις του το αποτέλεσμα ενός αγώνα.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σώμος 5, Τζαφλέρης 6, Μαλαμάς 6.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΚΥΜΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Πηλοϊδης, Κωνσταντίνος Πουρσανίδης, Ανδρέας Βαρδάλος
Διαιτησία με λάθη είχαμε στην Ρόδο. Ο Πηλοϊδης λόγω εμπειρίας έπρεπε να κρατήσει το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί σε μπαράζ λαθών ο δεύτερος ρέφερι Κωνσταντίνος Πουρσανίδης, προκαλώντας τα δικαιολογημένα σε αρκετές περιπτώσεις παράπονα των φιλοξενούμενων. Επί της ουσίας καλύτερος από τους τρεις διαιτητές ήταν ο Ανδρέας Βαρδάλος.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πηλοϊδης 6, Πουρσανίδης 6, Βαρδάλος 8.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Πουρσανίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Αντώνης Αναστόπουλος
Κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι διαιτητές στην Πάτρα. Η διαφορά που πήρε ο Προμηθέας διευκόλυνε το έργο των τριών διαιτητών που ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο έργο τους. Συνεργάστηκαν σωστά, ήταν μέσα στις φάσεις και έλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πουρσανίδης 8, Γεωργιάδης 8, Αναστόπουλος 8.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΑΡΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρυσόστομος Σχινάς, Παναγιώτης Διαμαντής, Δημήτρης Παφίλης
Τριπλέτα με εμπειρία που δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, πολύ καλή συνεργασία και από τη στιγμή που ο Άρης «έχτισε» μια μεγάλη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο οι «γκρι» έκαναν μια καλή προπόνηση για τα δύσκολα που ακολουθούν.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σχινάς 8, Διαμαντής 8, Παφίλης 8.

ΠΑΟΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Παναγιώτου, Αθανάσιος Δεσλής, Κωνσταντίνος Ξενικάκης
Δικαιολογημένα τα παράπονα των Κρητικών για την διαιτησία. Οι Παναγιώτου, Δεσλής και Ξενικάκης αντιμετώπισαν με διαφορετικά κριτήρια τις δυο ομάδες στον τρόπο άμυνας τους. Το αποτέλεσμα είναι ευδιάκριτο στην στατιστική απεικόνιση. Ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε 32 ελεύθερες βολές έναντι μόλις 11 του Ρεθύμνου. Η αναλογία ένα προς τρία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο, αφού και η διαφορά στα σουτ τριών πόντων των δυο ομάδων ήταν πολύ μικρή (15 ο «δικέφαλος», 21 οι Κρητικοί).
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Παναγιώτου 6, Δεσλής 6, Ξενικάκης 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Κυριάκος Παντελίδης
Άριστη διαιτησία είχαμε στο παιχνίδι του ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο διεθνής Αναστόπουλος και οι εξίσου έμπειροι Καρακατσούνης, Παντελίδης έλεγξαν την αναμέτρηση, ήταν μέσα στις φάσεις και τα κριτήρια ήταν ίδια για τους δυο «μονομάχους», γεγονός που δεν άφηνε περιθώρια για παράπονα στους δυο προπονητές. Βέβαια, ήταν μια τριπλέτα με πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ της Α1, που ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία στο έργο της.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Αναστόπουλος 8, Καρακατσούνης 8, Παντελίδης 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Π.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δημήτρης Μπήτης, Γιώργος Κατραχούρας, Γιώργος Ξανθός.
Σ’ ένα εύκολο παιχνίδι, όπου υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που αποτυπώθηκε και στο τελικό σκορ, οι τρεις διαιτητές αποτέλεσαν παραφωνία με αρκετές υποδείξεις τους. Μπήτης, Κατραχούρας και Ξανθός έκαναν λάθη που θα μπορούσαν να αποφύγουν.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Μπήτης 7, Κατραχούρας 7, Ξανθός 7.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top