Αρχική  > Το Κοράκι

Όταν ο Παναγιώτου άκουσε τον Πηλοϊδη!

Football
1092
Στο… λαιμό του πήρε ο Τάσος Πηλοϊδης τον Χρήστο Παναγιώτου στο ντέρμπι του Αλεξανδρείου, σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ. 

Στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό η διαιτησία δεν καθόρισε το αποτέλεσμα αλλά υπήρξαν λάθη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Χαρακτηριστικό ήταν η αλλαγή της απόφασης του Χρήστου Παναγιώτου με την προτροπή του Τάσου Πηλοϊδη σε μια φάση όπου υπήρχε «γκολ-φάουλ» στο πρώτο ημίχρονο και ο πρώτος διαιτητής του είπε ότι το φάουλ έγινε χαμηλά. Ο Ολυμπιακός πάντως ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια, όμως, οι «κίτρινοι» έχουν κάθε λόγο να μιλούν για διαφορετικά κριτήρια με τα οποία σφύριξαν οι «γκρι» και ειδικά ο Τάσος Πηλοϊδης στις δυο ρακέτες…

ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νίκος Σώμος, Αθανάσιος Δεσλής, Κωνσταντίνος Ξενικάκης
Καλή παρουσία είχαν οι «γκρι» στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι ήταν εύκολο για τους Σώμο, Δεσλή και Ξενικάκη, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα, ούτε όταν το Ρέθυμνο έφερε κάποια στιγμή το παιχνίδι στα ίσια. Ήταν σωστοί στις υποδείξεις τους και είχαν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σώμος 8, Δεσλής 8, Ξενικάκης 8.

ΛΑΥΡΙΟ-ΠΑΟΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Αργύρης Καλδίρης, Βασίλης Μπίκας
«Άβρεχτοι» βρήκαν οι «γκρι» από ένα παιχνίδι με αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Η τριπλέτα ήταν έμπειρη και διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι. Με καλή συνεργασία και μέσα στις φάσεις ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο έργο τους.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Καρακατσούνης 8, Καλδίρης 8, Μπίκας 8.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ.-ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Μάνος, Κωνσταντίνος Πουρσανίδης, Γιώργος Θεονάς.
Σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε επί της ουσίας στο σουτ, ο Τάσος Μάνος και οι Πουρσανίδης, Θεονάς τα πήγαν πολύ καλά. Σωστοί στις αποφάσεις τους δεν άφησαν περιθώριο για διαμαρτυρία στον Κόροιβο που ηττήθηκε. Ο Μάνος εμφανίζεται βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα και δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί με άνεση ως πρώτος διαιτητής και σε αναμετρήσεις που κρίνονται στο τέλος. Πουρσανίδης και Θεονάς είχαν καλή παρουσία.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Μάνος 8, Πουρσανίδης 8, Θεονάς 8.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π.-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Πουρσανίδης, Δημήτρης Μπήτης, Ιωάννης Παγώνης
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι «γκρι» στο κλειστό της Περιβόλας. Πουρσανίδης, Μπήτης και Παγώνης είχαν καλή παρουσία, απέφυγαν τα λάθη και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού σε μια αναμέτρηση με πολλές ιδιαιτερότητες.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πουρσανίδης 8, Μπήτης 8, Παγώνης 8.

ΚΥΜΗ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Βάσω Τσαρούχα, Στυλιανός Συμεωνίδης
Εύκολη δουλειά είχαν οι τρεις διαιτητές στην Χαλκίδα. Ο έμπειρος Αναστόπουλος είχε τον έλεγχο, ενώ η Βάσω Τσαρούχα και ο Στυλιανός Συμεωνίδης ήταν πολύ καλοί. Η διαφορά που εξασφάλισε νωρίς η Κύμη διευκόλυνε και το έργο των «γκρι», οι οποίοι έκαναν ουσιαστικά μια καλή προπόνηση για τα δύσκολα που ακολουθούν.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Αναστόπουλος 8, Τσαρούχα 8, Συμεωνίδης 8.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δημήτρης Τζαφλέρης, Παναγιώτης Διαμαντής, Μηνάς Χαλαμπαλάκης
Καλή συνεργασία είχαν οι διαιτητές στην Λευκάδα. Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν μεγάλη. Τις φάσεις ωστόσο που υπήρξαν στο παιχνίδι τις διαχειρίστηκαν σωστά. Τζαφλέρης, Διαμαντής και ο νεώτερος Χαλαμπαλάκης ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο έργο τους, αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο ότι υπάρχει και επόμενη ημέρα στην διαιτησία.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Τζαφλέρης 8, Διαμαντής 8, Χαλαμπαλάκης 8.

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Πηλοϊδης, Χρυσόστομος Σχινάς, Χρήστος Παναγιώτου
Με λάθη ήταν η διαιτησία στο ντέρμπι του Αλεξανδρείου. Ο Τάσος Πηλοϊδης, με μεγάλη εμπειρία από ανάλογα ματς είχε διαφορετικό κριτήριο στις επαφές που γίνονταν στις δυο ρακέτες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το φάουλ που υπέδειξε στο δεύτερο μέρος στον Σίμτσακ όταν απλώς πήγε στην μπάλα (φάση που κατόπιν εορτής παραδέχθηκε ο ρέφερι ότι ήταν αυστηρή), ενώ την ίδια στιγμή στην τελευταία περίοδο σε λέι απ του Κάμινγκς και καθαρό φάουλ με το σώμα του Μπιρτς δεν έπραξε το ίδιο. Ο Σχινάς, υπέπεσε σε λιγότερα λάθη, ενώ συνολικά καλύτερος ήταν ο Παναγιώτου, ο οποίος θα μπορούσε να είναι άριστος εάν δεν άκουγε τον Πηλοϊδη που του άλλαξε μια σωστή απόφαση! Ο Πατρινός ρέφερι υποδεικνύει φάουλ στο ξεκίνημα προσπάθειας παίκτη του Άρη και την ώρα που η μπάλα φεύγει από τα χέρια του με κατεύθυνση προς το καλάθι την σταματάει στο ταμπλό ο Κεμ Μπιρτς. Η σωστή υπόδειξη είναι «γκολ-φάουλ», καθώς μετά το σφύριγμα του διαιτητή απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση στην μπάλα. Όμως, ο Παναγιώτου ακούει τον Πηλοϊδη, αλλάζει την απόφαση του και δίνει το φάουλ χαμηλά και την μπάλα στο πλάι.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πηλοϊδης 6, Σχινάς 7, Παναγιώτου 7.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top