Αρχική  > Το Κοράκι

Διαιτησία παρωδία στο ΣΕΦ!

Football
2712
Την χειρότερη διαιτησία στους πρώτους τρεις τελικούς των “αιωνίων” στο ΣΕΦ είδαμε σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ.

Οι Πηλοϊδης, Καρακατσούνης και Παναγιώτου αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων με τον πρώτο παρά την εμπειρία του να αποδεικνύεται βαρίδι για την διεξαγωγή του αγώνα επί ίσοις όροις. Τα κριτήρια του ήταν διαφορετικά στις δυο πλευρές του παρκέ και εκεί που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ήταν στο φάουλ του Χάκετ που σήκωσε το χέρι του και ο διαιτητές άφησε... πλεονέκτημα. Απίθανα πράγματα για έναν διαιτητή που δεν μπορεί να ελέγξει έναν τελικό όπως φάνηκε στο ΣΕΦ ως πρώτος.  

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ (3ος αγώνας θέσεις 3-4)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Χριστοδούλου, Χρυσόστομος Σχινάς, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος
Πολύ καλή διαιτησία είχαμε στον τρίτο αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο. Οι έμπειροι Χριστοδούλου και Σχινάς που έδωσαν ρεσιτάλ με τον Μητσόπουλο στον πρώτο τελικό των “αιωνίων” στο ΣΕΦ ήταν εξαιρετικοί. Σωστοί στις υποδείξεις τους, με καλή συνεργασία και με τον τρίτο ρέφερι Σταματόπουλο, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο έργο τους. Ήταν μια διαιτησία υψηλού επιπέδου σε μια σειρά αγώνων που έχει μεγάλη καχυποψία για τα σφυρίγματα των “γκρι”. Η απόδοση Χριστοδούλου, Σχινά και Σταματόπουλου όμως ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν τους διαιτητές.  
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Χριστοδούλου 8, Σχινάς 8, Σταματόπουλος 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (3ος τελικός)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Πηλοϊδης, Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Χρήστος Παναγιώτου
Με διαφορά η χειρότερη διαιτησία στους τρεις πρώτους τελικούς των “αιωνίων”. Έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και στον καθορισμό του αποτελέσματος, καθώς υπήρξαν φάσεις που ήταν αδιανόητες. Συγκεκριμένα, το μπρος πίσω που δεν είδε ο Καρακατσούνης σε φάση που συμμετέχει ο Σπανούλης είναι αδικαιολόγητο. Στην συνέχεια ο Χάκετ κάνει φάουλ (σήκωσε και το χέρι) σκοπιμότητας σε αιφνιδιασμό του Παππά και ο Πηλοϊδης που είναι μπροστά στην φάση αφήνει... πλεονέκτημα. Η τάπα του Γκιστ στον Μάντζαρη είναι άλλη μια απίθανη υπόδειξη των “γκρι” που προκάλεσαν ερωτηματικά με τις αποφάσεις τους, καθώς έδειξαν πλήρη ανεπάρκεια, όσον αφορά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Όσο για το Νικ Καλάθη που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ το τρίτο και το πέμπτο ήταν αποφάσεις που ανακάλυψαν οι “γκρι”. Δεν θα σταθούμε περισσότερο στις υποδείξεις που συνολικά είναι 20 τον αριθμό, ούτε στις αποφάσεις των διαιτητών όταν το σκορ ήταν 61-66 στο 35'. Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του αγώνα οι δυο ομάδες αντιμετωπίστηκαν με εντελώς διαφορετικά κριτήρια στις δυο πλευρές του παρκέ. Ατομικά, ο Πηλοϊδης υπέπεσε σε πολλά λάθη τα οποία θα μπορούσε να αποφύγει λόγω της εμπειρίας του, ο Καρακατσούνης ήταν αναλογικά ο καλύτερος της τριπλέτας (έκανε λάθος όμως με το μπρος πίσω) καθώς σφύριξε και περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε, ενώ λιγότερα αναλογικά ήταν τα σφυρίγματα του Παναγιώτου.  
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πηλοϊδης 4, Καρακατσούνης 6, Παναγιώτου 6.


ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top