Αρχική  > Το Κοράκι

Μάθημα διαιτησίας στο ΣΕΦ!

Football
786
Ένα μάθημα διαιτησίας προς όλους τους νέους ρέφερι έδωσαν οι Χρήστος Χριστοδούλου, Χρυσόστομος Σχινάς και Κωνσταντίνος Μητσόπουλος στον πρώτο τελικό των “αιωνίων” στο  ΣΕΦ, σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ.

Τα τηλέφωνα των τριών διαιτητών θα πρέπει να “έσπασαν” από  τα συγχαρητήρια των συναδέλφων τους, που αναμφίβολα θα ήθελαν να βρίσκονται στην θέση τους σ' έναν τέτοιο αγώνα.

Υποδειγματική συνεργασία των τριών ρέφερι, ίδια κριτήρια και σωστές υποδείξεις συνέθεσαν μια διαιτησία της οποίας το DVD θα πρέπει να μελετήσουν όλοι οι διαιτητές νεώτεροι και παλαιότεροι...

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ (1ος αγώνας για 3-4)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Πηλοϊδης, Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Νίκος Σώμος
Με λάθη ήταν η διαιτησία στο Αλεξάνδρειο. Πηλοϊδης Καρακατσούνης και Σώμος έκαναν λάθη τα οποία δεν έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και της ανατροπής που επιχείρησε ο “διικέφαλος” στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαν όμως σε ορισμένςς περιπτώσεις διαφορετικά κριτήρια σε επαφές στην άμυνα στις δυο ρακέτες. Με την εμπειρία και τις παραστάσεις που είχε η τριπλέτα θα μπορούσαν να έχουν πολύ καλύτερη επίδοση στο παρκέ οι Πηλοϊδης, Καρακατσούνης και Σώμος.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πηλοϊδης 7, Καρακατσούνης 7, Σώμος 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (1ος τελικός)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Χριστοδούλου, Χρυσόστομος Σχινάς, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος
Ήταν μια διαιτησία που θα πρέπει να διδαχθεί σε νέους διαιτητές στα σεμινάρια που θα ακολουθήσουν για την επιμόρφωση των “γκρι”. Χριστοδούλου, Σχινάς και Μητσόπουλος παίρνουν άριστα για την απόδοση τους σ' ένα ντέρμπι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Σε μια εποχή όπου υπάρχει μεγάλη πίεση και πόλωση από τον κόσμο οι τρεις ρέφερι με την απόδοση τους δεν άφησαν χώρο για παράπονα στις δυο πλευρές. Τα συγχαρητήρια που δέχθηκαν από τους δυο προπονητές αποτελούν την μεγαλύτερη επιβράβευση για το έργο τους. Συνεργάστηκαν υποδειγματικά ως τριπλέτα οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Μητσόπουλος, είχαν τα ίδια κριτήρια στις επαφές που σφύριζαν στις δυο ρακέτες και έλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι. Η αξιοπιστία της διαιτησίας των Χριστοδούλου, Σχινά και Μητσόπουλου συνέβαλλε ώστε να μην συμβεί το παραμικρό στο γήπεδο με το σφύριγμα της λήξης. Η ΚΕΔ θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για τέτοιες διαιτησίες που φανερώνουν ότι το επίπεδο του έλληνα διαιτητή είναι πολύ υψηλό...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Χριστοδούλου 9, Σχινάς 9, Μητσόπουλος 9.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top