Αρχική  > Το Κοράκι

Η διαιτησία του Παλέ στο… απόσπασμα!

Football
4969
«Καμπανάκι» για τους τελικούς και τα πλέι οφ αποτέλεσε η διαιτησία στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική της Α1, σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ.

Η τριπλέτα Χριστοδούλου, Κορομηλάς και Σταματόπουλος υπέπεσε σε σωρεία λαθών τα οποία ήταν μόνο προς μια κατεύθυνση. Διαφορετικά κριτήρια, λάθος υποδείξεις, κακή συνεργασία των «γκρι» συνέθεσαν το σκηνικό σ’ ένα παιχνίδι όπου το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

Τα λάθη είναι πολλά και ανεπίτρεπτα για διαιτητές της κλάσης του Χριστοδούλου και του Κορομηλά. Διότι από αυτούς περιμένεις να «καθαρίσουν την μπουγάδα», γι’ αυτό και ορίστηκαν από την ΚΕΔ και δεν έγινε κλήρωση και όχι από τον Σταματόπουλο που είχε βοηθητικό ρόλο, αλλά συνολικά ήταν καλύτερος.

ΑΕΚ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέτρος Παπαπέτρου, Αστέριος Γκούμας, Ιωάννης Τσουνάς
Κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι «γκρι» στο ΟΑΚΑ. Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν τέτοια που διευκόλυνε το έργο των τριών ρέφερι. Ο Παπαπέτρου σφύριξε περισσότερο ελέγχοντας την αναμέτρηση, ο έμπειρος Γκούμας δεν είχε λάθη, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Τσούνας.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Παπαπέτρου 8, Γκούμας 8, Τσούνας 8.

ΛΑΥΡΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωάννης Φούφης, Αλέξανδρος Ψαριανός, Θανάσης Δεσλής
Καλή διαιτησία είχαμε στο Λαύριο. Ο διεθνής Φούφης ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, έλεγξε το ματς και είχε πολύ καλή συνεργασία με τους δυο συναδέλφους του Ψαριανό και Δεσλή. Ο δεύτερος και ο τρίτος ρέφερι είναι έμπειροι και απέφυγαν τα λάθη.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Φούφης 8, Ψαριανός 8, Δεσλής 8.

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΟΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρυσόστομος Σχινάς, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, Στέφανος Μαγκλογιάννης
Ρεσιτάλ διαιτησίας είχαμε στα Τρίκαλα. Οι έμπειροι Σχινάς και Μητσόπουλος και ο νεώτερος Μαγκλογιάννης ήλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι. Είχαν πολύ καλή συνεργασία και δεν άφησαν περιθώρια για παράπονα στους δυο πάγκους.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σχινάς 8, Μητσόπουλος 8, Μαγκλογιάννης 8.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Πηλοΐδης, Παναγιώτης Αναστόπουλος, Δημήτρης Μπήτης
Διαιτησία υψηλού επιπέδου είχαμε στην Αμαλιάδα. Οι έμπειροι και με ορισμό Πηλοϊδης, Αναστόπουλος έλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι και ήταν σωστοί στις υποδείξεις τους. Το φάουλ στο φινάλε στον Καββαδά δεν επιδέχεται αμφισβήτησης (το υπέδειξε ο Αναστόπουλος) και οι «γκρι» συνολικά είχαν εξαιρετική εικόνα. Λιγότερο σφύριξε ο Μπήτης, γεγονός φυσιολογικό από τη στιγμή που υπήρχαν Πηλοϊδης, Αναστόπουλος.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πηλοΐδης 9, Αναστόπουλος Π. 9, Μπήτης 8.

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπύρος Γκόντας, Χρήστος Παναγιώτου, Βασίλης Μπίκας
Καλή διαιτησία είχαμε στο «Ζηρίνειο». Γκόντας, Παναγιώτου και Μπίκας συνεργάστηκαν καλά, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και έλεγξαν το ματς. Ήταν μια τριπλέτα που μπόρεσε να διαχειριστεί το παιχνίδι με επιτυχία.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Γκόντας 8, Παναγιώτου 8, Μπίκας 8.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Πουρσανίδης, Κωνσταντίνος Ξενικάκης, Διαμαντής Λόρτος
Με λάθη ήταν η διαιτησία στην Καβάλα. Ο διεθνής Πουρσανίδης προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να αποτρέψει τα λάθη ειδικά του Ξενικάκη και λιγότερο του νεαρού Λόρτου. Σε μια αναμέτρηση όπου υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας οι «γκρι» (Ξενικάκης, Λόρτος) αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις υποδείξεις τους.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πουρσανίδης Γ. 8, Ξενικάκης 6, Λόρτος 6.


ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Χριστοδούλου, Ηλίας Κορομηλάς, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος
Η ΚΕΔ έκανε ορισμό των δυο πρώτων διαιτητών (Χριστοδούλου, Κορομηλάς) και οι ομάδες συμφώνησαν για το πιο μεγάλο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής. Τελικά άπαντες διαψεύστηκαν, αφού και οι κορυφαίοι διαιτητές κάνουν λάθη. Και ενίοτε τραγικά που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Κι αν ο Σταματόπουλος είναι ένας διαιτητής με περιορισμένες δυνατότητες σφύριξε αυτό που έβλεπε. Δεν μπορούν όμως οι άλλοι δυο ρέφερι να μπουν στο ίδιο καζάνι.
Πρόκειται για διαιτητές με τεράστια εμπειρία, πολλά χιλιόμετρα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά για πρώτη φορά έκαναν πάρα πολλά λάθη μαζεμένα προς μια κατεύθυνση.
Πιάνοντας το κουβάρι του αγώνα από την αρχή και ξετυλίγοντας τις υποδείξεις τους παρατηρούμε πως ήταν:
ΛΑΘΟΣ το επιθετικό φάουλ που υπέδειξε ο Κορομηλάς στον Σίμτσακ στο πρώτο ημίχρονο.
ΛΑΘΟΣ το φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο του Χριστοδούλου από τον Μακ Νιλ πάνω στον Σπανούλη. Στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει επαφή.
ΛΑΘΟΣ το φάουλ σε επαφή του Μούρτου στα 4’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου πάνω στον Σπανούλη που δόθηκε από τον Κορομηλά. Μια επαφή που έγινε κατ’ επανάληψη και στις δυο πλευρές του γηπέδου, αλλά δεν δόθηκε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ορθώς δεν μέτρησε ο Χριστοδούλου καλάθι του Χάγκινς, καθώς έπιασε με το ένα χέρι την στεφάνι, όμως δεν μέτρησε το καλάθι του Οκάρο Ουάιτ (έκοψε την μπάλα αντικανονικά ο Παπαπέτρου, καθώς είχε χτυπήσει στο ταμπλό) με το σκορ να είναι 62-62 στο 37’. Βέβαια, από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου υπήρξαν φάσεις που προκαλούσαν απορίες. Αρχικά η επαφή του Μακ Νιλ με τον Σπανούλη δόθηκε φάουλ μπροστά στον πάγκο του Άρη από τον Χριστοδούλου και στην συνέχεια ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε και δεύτερο φάουλ κάνοντας κίνηση ο ίδιος προς τον Ζάρα και όχι ο αμυνόμενος προς τον άσο των Πειραιωτών. Τα κριτήρια ήταν διαφορετικά στις αποφάσεις των «γκρι» και γι’ αυτό το λόγο είναι ακατανόητα μεγάλη η διαφορά στις ελεύθερες βολές (16 έναντι 34 του Ολυμπιακού) γιατί οι άμυνες ήταν εξίσου σκληρές και οι επαφές ανάλογες.
Στο φινάλε με το σκορ να είναι 69-71 στα 10’’ ο Μακ Νιλ κάνει σκόπιμα φάουλ στον Χάκετ (μπροστά στον Κορομηλά) το οποίο δεν υποδεικνύεται και κυλάει ο χρόνος και δίνεται φάουλ στον Πρίντεζη σωστά. Ο Πρίφτης παραπονέθηκε αλλά μάταια. Ενώ, ακόμη και όταν όλα είχαν κριθεί ο Παπαπέτρου χτυπάει στο κεφάλι στον Γουότερς στο τελευταίο σουτ του αγώνα, αλλά οι «γκρι» ούτε εκεί είδαν τίποτε.
Εν κατακλείδι ήταν μια απογοητευτική διαιτησία που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς τα μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια είναι μπροστά και δυστυχώς στο πρώτο σοβαρό crash test οι «γκρι» πήραν πολύ χαμηλό βαθμό.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Χριστοδούλου 3, Κορομηλάς 3, Σταματόπουλος 5.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top