Αρχική  > Το Κοράκι

Διαιτησίες επιπέδου και ντεμπούτο Τσαρούχα

Football
887
Η 23η αγωνιστική της Α1 σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ είχε πολλά δύσκολα παιχνίδια, αλλά οι «γκρι» ανταποκρίθηκαν με επιτυχία.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αγωνιστικής η παρθενική συμμετοχή στην Α1 της Βάσως Τσαρούχα, η οποία μετά την Καρολίνα Σκούρτη το 1999 έγινε η δεύτερη γυναίκα διαιτητής που διεύθυνε αναμέτρηση στα «μεγάλα σαλόνια». Και μάλιστα με επιτυχία.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Πηλοΐδης, Πέτρος Παπαπέτρου, Γεώργιος Θεονάς
Πολύ καλή διαιτησία είχαμε στο «Βενετόκλειο». Οι διεθνείς Πηλοϊδης και Παπαπέτρου και ο νεώτερος Θεονάς έλεγξαν το παιχνίδι που είχε και δύσκολες φάσεις. Οι τρεις διαιτητές συνεργάστηκαν σωστά και δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πηλοΐδης 8, Παπαπέτρου 8, Θεονάς 8.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΡΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Δημήτρης Τζαφλέρης, Κυριάκος Παντελίδης
Θαύμα χωριανοί! Η αναμέτρηση στην Πάτρα ολοκληρώθηκε και ο Άρης δεν είχε παράπονα από τον Καρακατσούνη! Οι «κίτρινοι» έχουν γκρινιάξει ουκ ολίγες φορές για τον Βολιώτη ρέφερι που πραγματοποιεί μέτριες διαιτησίες την φετινή χρονιά, αλλά αυτή τη φορά τους… αποστόμωσε με την απόδοση του. Βέβαια, στην συνολική εικόνα της διαιτησίας έπαιξαν ρόλο ο συμπατριώτες του Τζαφλέρης και ο Παντελίδης, οι οποίοι ήταν πολύ καλοί. Αναμέτρηση με δύσκολες φάσεις που οι «γκρι» ανταποκρίθηκαν με επιτυχία.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Καρακατσούνης 8, Τζαφλέρης 8, Παντελίδης 8.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Χριστοδούλου, Σπύρος Γκόντας, Κωνσταντίνος Πουρσανίδης
Επιστροφή στις καλές διαιτησίες για τον Χρήστο Χριστοδούλου που διανύει την τελευταία του χρονιά στα παρκέ. Ο έμπειρος Γκόντας ήταν καλός (μετά από καιρό) και ο Πουρσανίδης σφύριξε λιγότερο, κάτι που αναμένονταν. Η αναμέτρηση είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία υπήρχε πίεση στις δυο ομάδες για το αποτέλεσμα, αλλά η διαιτησία πέρασε εν τέλει απαρατήρητη και αυτό συνιστά επιτυχία.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Χριστοδούλου 8, Γκόντας 8, Πουρσανίδης Κ. 8.


ΠΑΟΚ-ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Πουρσανίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Γιώργος Ανδρικόπουλος
Την καλύτερη διαιτησία του ως πρώτος διαιτητής την φετινή χρονιά πραγματοποίησε ο Γιώργος Πουρσανίδης. Ο διεθνής ρέφερι έλεγξε το παιχνίδι και με την αρωγή των συναδέλφων του Γεωργιάδη και Ανδρικόπουλου έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Το γεγονός ότι δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των ηττημένων αποδεικνύει ότι πραγματοποίησαν μια πολύ καλή διαιτησία σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πουρσανίδης Γ. 9, Γεωργιάδης 8, Ανδρικόπουλος 8.

ΡΕΘΥΜΝΟ-ΑΕΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωάννης Φούφης, Νικόλαος Σώμος, Στυλιανός Συμεωνίδης
Η καλύτερη διαιτησία της αγωνιστικής με διαφορά! Οι διεθνείς Φούφης και Σώμος και ο νεώτερος Συμεωνίδης έφεραν εις πέρας την αποστολή τους με επιτυχία. Έλεγξαν το παιχνίδι, ήταν σωστοί στις υποδείξεις τους, είχαν τα ίδια κριτήρια και στις δυο πλευρές του παρκέ και δεν άφησαν περιθώρια για παράπονα στους ηττημένους. Κι αν οι δυο διεθνείς έχουν δείξει δείγματα γραφής υα τελευταία χρόνια ο Συμεωνίδης εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι και καλύτερος. Είτε διευθύνει αναμέτρηση της Α1, είτε ένα ντέρμπι της Β’ Εθνικής (Ηράκλειο-Ιωνικός Νικαίας).
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Φούφης 9, Σώμος 9, Συμεωνίδης 9.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αργύρης Καλδίρης, Ιωάννης Παγώνης, Βάσω Τσαρούχα
Η αναμέτρηση ήταν εύκολη, αλλά πολλές φορές εκεί γίνονται τα περισσότερα λάθη. Στην περίπτωση ωστόσο της συγκεκριμένης τριπλέτας μπορούμε να πούμε ότι τα πήγε εξαιρετικά. Κι επειδή Καλδίρης και Παγώνης έχουν παίξει και άλλα ματς Α1 όχι όμως και η Τσαρούχα μπορούμε να πούμε ότι το πρώτο τεστ στα «μεγάλα σαλόνια» για την γυναίκα ρέφερι που πήρε την σκυτάλη από την Καρολίνα Σκούρτη (είχε διευθύνει αναμετρήσεις το 1999) ήταν πετυχημένο. Δεν έδειξε να έχει καθόλου τρακ, ήταν σίγουρη στις υποδείξεις της και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε διεθνείς διοργανώσεις την έχουν βοηθήσει, ώστε να έχει αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Καλδίρης 8, Παγώνης 8, Τσαρούχα 8.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Μάνος, Λεωνίδας Σκούτας, Ιωάννης Μαλαμάς
Προπόνηση αποτέλεσε για τους «γκρι» η αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων αποδείχθηκε ότι ήταν χαώδης και οι Μάνος, Σκούτας και Μαλαμάς είχαν εύκολη δουλειά.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Μάνος 8, Σκούτας 8, Μαλαμάς 8.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top