Αρχική  > Το Κοράκι

Διαιτησία χαμηλού βαρομετρικού!

Football
2221
Οι εννιά τεχνικές ποινές στο “Ζηρίνειο” στην αναμέτρηση της Κηφισιάς με τον ΠΑΟΚ και η διαιτησία του ντέρμπι στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μονοπωλούν την ανάλυση της 15ης αγωνιστικής, σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ.

Στο ντέρμπι Πηλοϊδης, Κορομηλάς και Παπαπέτρου δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και της εμπειρίας των διαιτητών περίμενε κανείς καλύτερη επίδοση από τους “γκρι” στο ντέρμπι.

Στην Κηφισιά ο Χρήστος Χριστοδούλου έκλεψε την παράσταση, καθώς διεύθυνε έναν αγώνα, όπου οι τεχνικές ποινές λίγο ήθελαν για να... ξεπεράσουν τους πόντους των ομάδων!

ΚΑΒΑΛΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπύρος Γκόντας, Αναστάσιος Μάνος, Αστέριος Γκούμας
Εύκολη δουλειά είχαν οι “γκρι” στην Καλαμίτσα. Η Καβάλα ήταν καλύτερη και “έχτισε” μια διαφορά ασφαλείας που κατέστησε εύκολο το έργο των Γκόντα, Μάνου και Γκούμα. Οι τρεις διαιτητές είχαν τον έλεγχο και δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Γκόντας 8, Μάνος 8, Γκούμας 8.

ΑΡΗΣ-ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Πουρσανίδης, Βασίλης Τσώνος, Αντώνης Αναστόπουλος
Καλή διαιτησία είχαμε στο Αλεξάνδρειο. Ο Πουρσανίδης είχε τον έλεγχο ως πρώτος διαιτητής ενώ Τσώνος και Αναστόπουλος σφύριξαν λιγότερο σε μια αναμέτρηση όπου υπήρχε εμφανής διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων. 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πουρσανίδης 8, Τσώνος 8, Αναστόπουλος Αντ. 8.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Π.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρυσόστομος Σχινάς, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, Γιώργος Θεονάς
Εξαιρετική διαιτησία είχαμε στην Αμαλιάδα σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στο φινάλε και είχε δύσκολες φάσεις. Οι έμπειροι Σχινάς και Μητσόπουλος είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ο τρίτος Θεονάς βοήθησε αρκετά παρότι σφύριξε λίγο. Στο φινάλε αδίκως διαμαρτύρονταν ο Μαρκόπουλος στον Θεονά για την πτώση του παίκτη του Κοροίβου, γεγονός που αντιλήφθηκε και ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας της Αμαλιάδας. Η πτώση προήλθε από γλίστρημα του ίδιου του αθλητή και δεν υπήρχε καμία παράβαση. Όσο για τις διαμαρτυρίες για φάουλ στο σουτ του Σλαφτσάκη, ήταν εκτός χρόνου.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σχινάς 8, Μητσόπουλος 8, Θεονάς 8.

ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Χρήστος Παναγιώτου, Ιωάννης Τσούνας
Πολύ καλή διαιτησία είχαμε στην Κρήτη. Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος είχε τον έλεγχο του αγώνα, που ήταν αμφίρροπος στο ξεκίνημα του, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Χρήστος Παναγιώτου, ο οποίος επανέκαμψε έπειτα από κάποιες κακές διαιτησίες. Ο Τσούνας σφύριξε λιγότερο αλλά ήταν σωστός στις υποδείξεις του. 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Αναστόπουλος 8, Παναγιώτου 8, Τσούνας 8. 

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΟΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Χριστοδούλου, Δημήτρης Τζαφλέρης, Κυριάκος Παντελίδης
Το παιχνίδι των τεχνικών ποινών. Όταν υποδεικνύεις ως τριπλέτα εννιά τεχνικές ποινές κάτι δεν κάνεις σωστά! Η επιβολή των κανόνων με τις τεχνικές ποινές φανερώνει την αδυναμία ενός διαιτητή να ελέγξει ένα παιχνίδι. Για τις λάθος αποφάσεις των “γκρι” θα χρειαστούμε ένα βιβλίο, καθώς ακόμη και στο φάουλ του Τσόχλα δεν υπάρχει ομοφωνία στις αποφάσεις των “γκρι”, καθώς ο μεν Παντελίδης έδειξε για δυο πόντους και ο πρώτος διιτητής Χριστοδούλου τον διόρθωσε δίνοντας τρεις βολές στον Τσόχλα, ότι δηλαδή ήταν σε προσπάθεια για σουτ, κάτι που και κατά την δική μας γνώμη ήταν σωστό. Θα σταθούμε όμως στις τεχνικές ποινές καθώς αλλοίωσαν την φυσιογνωμία του παιχνιδιού. Ο Χρήστος Χριστοδούλου δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού παρότι αρκετά έμπειρος. Ο Τζαφλέρης έδειξε αδυναμία στην διαχείριση του παιχνιδιού και ο Παντελίδης ήταν ο μόνος που διασώθηκε σφυρίζοντας λιγότερο. Θα περίμενε κανείς από τον Χριστοδούλου ένα τέτοιο ματς να το βγάλει χωρίς πρόβλημα, αλλά όσα έγιναν τον εξέθεσαν ως διαιτητή μεγάλης εμπειρίας. Στο φινάλε της διαιτητικής του διαδρομής τέτοιες εμφανίσεις θα “θολώσουν” την εικόνα του. 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Χριστοδούλου 4, Τζαφλέρης 4, Παντελίδης 7.


ΑΕΚ-ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νίκος Σώμος, Γιώργος Γεωργιάδης, Στυλιανός Συμεωνίδης
Με λάθη ήταν η διαιτησία στο ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Σώμος διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι σφυρίζοντας και στις δυο πλευρές του παρκέ με τον ίδιο τρόπο, σε αντίθεση με τους δυο συναδέλφους του Γεωργιάδη και Συμεωνίδη που έδειξαν να επηρεάζονται από τον παράγοντα έδρα. Δεν είχαν τα ίδια κριτήρια στις επαφές που υπήρχαν στις δυο πλευρές του παρκέ και αυτό όπως είναι λογικό ευνόησε τον ισχυρό του παιχνιδιού. Κι εν προκειμένω την ΑΕΚ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σώμος 8, Γεωργιάδης 7, Συμεωνίδης 7.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Πηλοϊδης, Ηλίας Κορομηλάς, Πέτρος Παπαπέτρου
Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαιτησία δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Όμως, οφείλουμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις για ένα ντέρμπι που είναι από τα δυσκολότερα στην Ευρώπη και το έργο των διαιτητών είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολο. Ο πρώτος διαιτητής Τάσος Πηλοϊδης είχε διαφορετικό κριτήριο αντιμετώπισης των επαφών στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο Ηλίας Κορομηλάς ισορρόπησε τα πράγματα σφυρίζοντας το ίδιο και στις δυο ρακέτες, ενώ ο Πέτρος Παπαπέτρου στο “ντεμπούτο” του σε ένα τέτοιο ντέρμπι σφύριξε ελάχιστα (κάτι περισσότερο από δέκα υποδείξεις), γεγονός λογικό. Αναλύοντας γτα πράγματα λίγο περισσότεο θα σταθούμε σε κάποιες φάσεις που συνέβησαν στην τελευταία περίοδο εκεί όπου η διαφορά έκλεισε και το ντέρμπι απέκτησε ενδιαφέρον. Τα δυο φάουλ (τέταρτο και πέμπτο) του Πάβλοβιτς δεν υπήρχαν, όπως και το πέμπτο του Νίκου Παππά. Η προσπάθεια με την οποία ευστοχεί (63-54) ο Τζέιμς Γκιστ σε λέι απ είναι και φάουλ που δεν δίνεται.Η προσπάθεια του Στρόμπερι να ευστοχήσει σε τρίποντο οδήγησε τον Χάντερ σε παράβαση (έπιασε το διχτάκι και θα έπρεπε να δοθεί η μπάλα στον αντίπαλο) που δεν σφυρίχθηκε από τους “γκρι” και ο Ολυμπιακός ανανέωσε την επίθεση του. Όσο για τα τρία πρώτα 10λεπτα, όπου ο Ολυμπιακός ήταν με διαφορά καλύτερος, το φάουλ του Αγραβάνη στον Ραντούλιτσα που δεν βλέπει ο Πηλοϊδης οδηγεί στην τεχνική ποινή εις βάρος του σέντερ των “πρασίνων”. Ενώ, το 49-19 επιτεύχθηκε από τον Βασίλη Σπανούλη έπειτα από πάσα που δέχθηκε με το πόδι από τον Αθηναίου ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Λάθος αποφάσεις που δεν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα, ο καλύτερος κέρδισε, αλλά όταν σφυρίζουν ένα τέτοιο ντέρμπι διαιτητές με την εμπειρία του Πηλοϊδη και του Κορομηλά περιμένεις περισσότερα πράγματα και λιγότερα λάθη συνολικά. Ο Παπαπέτρου σφυρίζοντας λιγότερο απέφυγε τα λάθη και ουσιαστικά έκανε λάθος μόνο σε μια κατοχή όταν η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Μιλουτίνοφ και την έδωσε στον Ολυμπιακό. 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πηλοϊδης 5, Κορομηλάς 7, Παπαπέτρου 7. 

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top