Αρχική  > Το Κοράκι

Προβληματική συνεργασία στην Πάτρα!

Football
1258
Εκτός κλίματος βρέθηκαν οι «γκρι» στην Πάτρα σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ στο φινάλε του πρώτου γύρου (13η αγωνιστική), προκαλώντας τα παράπονα των ηττημένων, για υποδείξεις που έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Πηλοϊδης, Σώμος και Μαγκλογιάννης δεν είχαν καλή συνεργασία και αυτό αποτυπώνεται σε αρκετές υποδείξεις που γίνονταν σε χώρο μη ευθύνης ενός ρέφερι. Λάθη είχαμε και στην Ρόδο, αλλά και στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ-ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Γεώργιος Θεονάς, Σταύρος Ταρενίδης
Δεν υπήρχε πρόβλημα με την διαιτησία στην Πυλαία και σ’ αυτό βοήθησε και η εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο του. Παρ’ ολ’ αυτά οι διαιτητές δεν απέφυγαν τα λάθη με τους Θεονά και Ταρενίδη να δείχνουν ανέτοιμοι ακόμη και για τέτοια ματς. Ουσιαστικά, ο Καρακατσούνης ήταν εκείνος που σφύριζε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Καρακατσούνης 8, Θεονάς 6, Ταρενίδης 6.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΑΕΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Δημήτρης Μπήτης, Γιώργος Γεωργιάδης
Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος πήρε πάνω του το παιχνίδι. Ο διεθνής ρέφερι σφύριξε περισσότερο από τους δυο συναδέλφους του, ελέγχοντας τον αγώνα, που είχε εναλλαγές και δύσκολες φάσεις. Σε μια από αυτές ο Αναστόπουλος στο φινάλε ορθώς υπέδειξε αντιαθλητικό σε προσπάθεια για καλάθι του Μαυροκεφαλίδη, καθώς ο παίκτης του Αρκαδικού κρατούσε παρατεταμένα με το χέρι τον αντίπαλο του. Μπήτης και Γεωργιάδης είχαν κάποιες λάθος αποφάσεις που όμως δεν έπαιξαν ρόλο στο παιχνίδι. Με την απόδοση τους οι δυο διαιτητές (Μπήτης-Γεωργιάδης) δεν βοήθησαν τον συνάδελφο τους, αφήνοντας τον μόνο να κρατήσει ένα δύσκολο παιχνίδι, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει την ΚΕΔ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Αναστόπουλος 8, Μπήτης 6, Γεωργιάδης 6.

ΛΑΥΡΙΟ-ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρυσόστομος Σχινάς, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, Βασίλης Τσώνος.
Ρεσιτάλ διαιτησίας είχαμε στο Λαύριο. Σχινάς, Μητσόπουλος και Τσώνος είχαν πολύ καλή συνεργασία, έλεγξαν έναν δύσκολο ματς, απέναντι σε δυο ισοδύναμες ομάδες και δεν άφησαν χώρο για διαμαρτυρίες. Σχινάς και Μητσόπουλος σφύριξαν περισσότερο, ενώ ο Τσώνος αν και νέος τα πήγε καλά με εξαίρεση μια λανθασμένη κατοχή μπάλας.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σχινάς 9, Μητσόπουλος 9, Τσώνος 8.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστάσιος Πηλοΐδης, Νίκος Σώμος, Στέφανος Μαγκλογιάννης.
Σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα τελευταία 3 λεπτά του αγώνα. Υπήρχαν αποφάσεις των διαιτητών σε χώρους μη ευθύνης τους. Γεγονός που προκάλεσε και τις δηλώσεις του προπονητή των Τρικάλων Κώστα Φλεβαράκη, ο οποίος σπάνια μιλάει. Ο Πηλοϊδης θα έπρεπε να ελέγξει το ματς και να μην αφήσει τους Σώμο και Μαγκλογιάννη να σφυρίζουν αλλοπρόσαλλα. Το συνδρομητικό κανάλι εκθέτει τους Σώμο και Μαγκλογιάννη για τις τελευταίες αποφάσεις τους, κάτι που θα εξεταστεί και από την ΚΕΔ. Δυο φορές άλλαξε η κατοχή στο φινάλε από λάθος απόφαση των δυο συναδέλφων του Πηλοϊδη.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Πηλοΐδης 7, Σώμος 5, Μαγκλογιάννης 5.


ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΑΡΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέτρος Παπαπέτρου, Αναστάσιος Μάνος, Γιώργος Ανδρικόπουλος.
Παρότι η ΚΕΔ τοποθέτησε δυο διεθνείς διαιτητές στο «Βενετόκλειο» και έναν θεωρητικά έμπειρο τρίτο τον Ανδρικόπουλο, η τριπλέτα αποδείχθηκε αδύναμη. Και οι δυο ομάδες είχαν παράπονα από την συνολική εικόνα της διαιτησίας με τον Άρη όμως κυρίως να διαμαρτύρεται για το πέμπτο φάουλ του ΜακΝίλ που υπέδειξε ο Μάνος και οδήγησε στην τεχνική ποινή του πάγκου των «κιτρίνων» για διαμαρτυρία. Ο Πέτρος Παπαπέτρου προσπάθησε να ελέγξει το ματς, αλλά ποτέ ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, όπως λέει και ο λαός μας.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Παπαπέτρου 8, Μάνος 7, Ανδρικόπουλος 7.


ΡΕΘΥΜΝΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωάννης Φούφης, Γιώργος Πουρσανίδης, Αποστόλης Κωνσταντινόπουλος.
Οι Φούφης και Πουρσανίδης πήραν το μεγαλύτερο μέρος των σφυριγμάτων ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου και το παιχνίδι ήταν κλειστό. Ο Κωνσταντινόπουλος απέφυγε να σφυρίξει και να πάρει πρωτοβουλίες για να μην οδηγηθεί σε λάθη.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Φούφης 8, Πουρσανίδης 8, Κωνσταντινόπουλος 7.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ηλίας Κορομηλάς, Αστέριος Γκούμας, Γιώργος Κατραχούρας.
Καλό είναι η ΚΕΔ να μην υποτιμάει τα παιχνίδια και να βάζει διαιτητές που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις όλων των αγώνων, μικρών η μεγάλων. Ο Κορομηλάς προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες στο παιχνίδι κάτι που τον ανάγκασε να σφυρίξει πολλές φορές μπροστά στους δυο συναδέλφους του. Χαρακτηριστική η υπόδειξη του σε φάουλ που έγινε σε προσπάθεια για καλάθι του Φελντέιν, όπου ο Γκούμας αν και εξ’ επαφής δεν σφύριξε και το έπραξε ο Κορομηλάς από την άλλη πλευρά του παρκέ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Κορομηλάς 8, Γκούμας 6, Κατραχούρας 6.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top