Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Η απόφαση, το πλάνο και η δικαίωση

Football
2175
Ο Γιάννης Πάλλας εξηγεί γιατί ο Ρικ Πιτίνο δεν πέρασε μόνος του την πόρτα των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο άνθρωπος που γύρισε τον διακόπτη στον οργανισμό που λέγεται Παναθηναϊκός. Εκείνος που έδωσε έμπνευση, πλάνο και ρόλους στους παίκτες. Ο 66χρονος προπονητής όμως δεν… πήρε τηλέφωνο και παρακαλούσε να περάσει την πόρτα του ΟΑΚΑ. Αντίθετα, τον κάλεσε και τον έπεισε να περάσει τον Ατλαντικό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Μόνο και μόνο η επιλογή του γι’ αυτούς που ξέρουν δείχνει το πόσο το έψαξε ο Γιαννακόπουλος για να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα, μετά τον Τσάβι Πασκουάλ. Η ομάδα παρέπαιε, βρίσκονταν εκτός τροχιάς play offs στην Euroleague, δεν υπήρχε έμπνευση και η κατάσταση ήταν ένας… κατήφορος.

Θα μπορούσε να κινηθεί «εκ του ασφαλούς» και να επιλέξει έναν από τους δεκάδες άνεργους προπονητές της Euroleague εκείνη την εποχή που του πρότειναν διάφοροι μάνατζερ. Εκείνος όμως αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα και να εκπλήξει τους πάντες!

Γι’ αυτούς που ξέρουν βέβαια, η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν. Ούτε φυσικά κανείς είχε υπογράψει συμβόλαιο ότι η επιλογή θα ήταν επιτυχημένη. Μιλάμε όμως για έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του μπάσκετ.

Ε, δεν θα μπορούσε να ήταν μια τυχαία επιλογή. Μια απόφαση απόγνωσης… Πέραν όλων αυτών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δημιούργησε και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, διότι την ώρα που κάποιοι άλλοι αδυνατούσαν να αποκτήσουν τον Θαντ ΜακΦάντεν, εκείνος δαπάνησε δεκάδες χιλιάδες ευρώ περισσότερα για να κάνει πράξη την επιθυμία του προπονητή του με την απόκτηση του Σον Κιλπάτρικ.

Την ίδια στιγμή κάλυψε με απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη τον προπονητή του ακόμη και όταν αυτός έχασε με 14 πόντους μέσα στο ΣΕΦ. Είχε συνεπώς, υπομονή, πλάνο, εμπιστοσύνη και κυρίως το απόλυτο πάθος να πετύχει.

ΥΓ: Όπως κάποτε ο πατέρας του, ιστορικός ηγέτης του Παναθηναϊκού Παύλος Γιαννακόπουλος έφερε τον Ντομινίκ Γουίλκινς και ελάχιστοι πίστευαν στα μάτια τους, έτσι και τώρα γι’ αυτούς που ξέρουν και καταλαβαίνουν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφερε έναν θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ…


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top