Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Σύσκεψη για λάθος άθλημα

Football
2538
Ο Γιάννης Πάλλας αναρωτιέται αν κανείς από τους συμβούλους του κ. Βασιλειάδη τον ενημέρωσε αν εκτός από το μπάσκετ, υπάρχει ντέρμπι και στο ποδόσφαιρο.

Δυο 24ωρα μετά το φιάσκο της Παρασκευής για το ντέρμπι του μπάσκετ, τα ίδια τα γεγονότα ήρθαν να εκθέσουν δυο φορές τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Την επόμενη ημέρα της σύσκεψης εξέδωσε non paper με το οποίο κατονόμαζε τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ εκφράζοντας την οργή του για την απουσία του από την… σύσκεψη. Και την επόμενη κιόλας ημέρα τα επεισόδια στο Ολυμπιακό στάδιο στο ντέρμπι του ποδοσφαίρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έδειξαν ότι όντως έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής, αλλά με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Λάθος άθλημα, λάθος τάϊμινγκ, λάθος τακτική από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος κατά την προσφιλή του τακτική την επόμενη ημέρα πήρε σβάρνα τα αθλητικά ραδιόφωνα για να μοιράσει τις ευθύνες.

Πουθενά δεν είδε τον εαυτό του. Πάλι καλά που δεν έριξε την ευθύνη για τα αίσχη στο Ολυμπιακό στάδιο στον Γιώργο Βασιλακόπουλο…

Όσο για τον ωμό εκβιασμό του Υπουργού προς την ΕΟΚ, αφήνουμε να μιλήσουν οι δηλώσεις του στα ερτζιανά. «Η ομοσπονδία θα πρέπει να πάρει κάθε μέτρο για να διασφαλίσει την ομαλότητα στο άθλημα. Αν δεν το κάνει, εμείς έχουμε στα χέρια μας όλα τα εργαλεία για να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας και να την υποχρεώσουμε να αλλάξει ρότα. Ακόμη και με το θέμα των επιχορηγήσεων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Τελεσίγραφα δεν υπάρχουν» είπε μεταξύ άλλων.

Τι εννοεί λέγοντας θα υποχρεώσουμε την Ομοσπονδία να αλλάξει ρότα; Απίστευτα πράγματα από έναν άνθρωπο που ηγείται των σπορ και θεωρεί ότι ασκώντας πίεση θα υποχρεώσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να ενδώσει στις ορέξεις εκείνων που θέλουν να γίνουν αλλαγές ετσιθελικά στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, η οποία σύμφωνα με τον Νόμο διαχειρίζεται αποκλειστικά και υπεύθυνα τα θέματα της διαιτησίας.

Κι επειδή επανήλθε ξανά στην ρητορική του «να εφαρμοστούν οι Νόμοι», υπουργέ αυτό πρέπει να ισχύει και στο μπάσκετ όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Σωστά; Συνεπώς, αφήστε τις απειλές και τα εκβιαστικά διλήμματα που δεν πτοούν έναν άνθρωπο όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος στην μακρά διαδρομή του στον αθλητισμό και το μπάσκετ έχει συγκρουστεί με ισχυρούς παράγοντες και δεν έκανε ποτέ πίσω. Ούτε τώρα θα πτοηθεί από τις απειλές.

Η εφαρμογή των νόμων είναι το «αντίδοτο» στις όποιες απειλές επιχειρήσουν να επιστρατεύσουν, προς την ΕΟΚ, λησμονώντας όλοι αυτοί ότι πλησιάζουμε προς τον μεγάλο στόχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και οφείλουν εάν δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν τουλάχιστον να μην προβοκάρουν την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, όσοι θα σπεύσουν πρώτοι να φωτογραφηθούν με τους πρωταγωνιστές σε μια επικείμενη επιτυχία…

Αυτά και θα επανέλθουμε εάν οι απειλές συνεχίσουν να βρίσκονται στο τραπέζι των… συζητήσεων.


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top