Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Πείτε τα σ’ αυτούς…

Football
3035
Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την αήθη προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν ξανά την Εθνική ομάδα σε μικροπολιτικά συμφέροντα.

Η φωτογραφία αυτή, είναι η απάντηση σε εκείνους που προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν φιλίες και προσωπικά συμφέροντα δεν διστάζουν να σπεκουλάρουν πάνω στην Εθνική ομάδα. Οι συγκεκριμένοι τύποι, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πήγαν με ταλαιπωρημένη μέση και γόνατα, αλλά και υποχρεώσεις με τις ομάδες τους από το Λέστερ, στην Γεωργία, μέχρι το Τελ Αβίβ και το Μπάμπεργκ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ! Η Εθνική ομάδα θα πάει φυσικά. Γιατί αυτοί οι τύποι χορτασμένοι από παιχνίδια εμπειρίες και επιτυχίες, έβαλαν το εγώ κάτω από το εθνόσημο.

Έτσι λοιπόν, είναι προσβολή τουλάχιστον για τον κόπο αυτών των παιδιών και των υπολοίπων, ο οποιοσδήποτε να εμπλέκει την Εθνική ομάδα σε οποιαδήποτε μικροπολιτικά συμφέροντα. Άλλο αν δίνει ο Παναγιώτου και ο Μάνος το φάουλ και άλλο η επίσημη αγαπημένη.

Το προσπάθησαν κι άλλοι στο παρελθόν, να τα μπερδέψουν, προτάσσοντας αστεία επιχειρήματα περί ασφαλιστηρίων συμβολαίων και γελοιοποιήθηκαν.

Είναι αδιανόητο να μπαίνει στο… κάδρο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα η Εθνική ομάδα που ενώνει όλους τους Έλληνες, από κάποιους που αρέσκονται στον διχασμό και επωφελούνται από αυτόν.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέσα από τα «παράθυρα» έχει κάνει μια σπουδαία δουλειά, που πιστώνονται οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο του Θανάση Σκουρτόπουλου και η ΕΟΚ, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί ως «κόρην οφθαλμού», προκειμένου με όλα τα «όπλα» του το ελληνικό μπάσκετ να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας για να πετύχει κάτι σπουδαίο.

Επενδυτές και πρόεδροι, ήρθαν, παρήλθαν, θα έρθουν και θα φύγουν από το μπάσκετ. Έτσι είναι η φύση του αθλητισμού, ο νόμος της ζωής. Μπροστά στην ανάγκη για έστω έναν τίτλο, υπάρχουν κάποιοι που δεν θα πολυσκεφθούν να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο άθλημα, για το οποίο έχουν δώσει τα γόνατα τους, το αίμα τους, πάνω απ’ όλα την ψυχή τους παίκτες, παράγοντες και προπονητές. Πριν απ’ αυτούς…

Χρέος του αθλήματος, είναι η να τους επαναφέρει στην τάξη, η να τους προσπεράσει…

Σε καμία περίπτωση όμως να μην υποκύψει στον εκβιασμό τους, να μην υποκύψει στο καπρίτσιο τους…


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top