Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Ο κόσμος του μπάσκετ σε ελληνικά χέρια!

Football
4275
Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την ανάληψη από τον Ανδρέα Ζαγκλή, της θέσης του γενικού γραμματέα της FIBA.

To Παγκόσμιο μπάσκετ από σήμερα (7/12) πέρασε σε ελληνικά χέρια, καθώς ο Ανδρέας Ζαγκλής διαδέχθηκε τον αείμνηστο Πάτρικ Μπάουμαν στην θέση του γενικού γραμματέα της FIBA.

Η είδηση είναι εξόχως σημαντική καθώς στο ύπατο αξίωμα της Καλαθοσφαίρισης παγκοσμίως «ενθρονίστηκε» ο 38χρονος δικηγόρος από τα Μελίσσια Αττικής, ο οποίος μετά από 9 χρόνια ως εξωτερικός συνεργάτης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, εντάχθηκε στην FIBA το 2016 ως διευθυντής του Νομικού Τμήματος. Πρόκειται για τον 4ο γενικό γραμματέα στην ιστορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι νέος, με φρέσκιες ιδέες και διάθεση για πρόοδο του αθλήματος και εξέλιξη σε μια περίοδο, όπου η αντιπαράθεση με την Euroleague είναι στην κορύφωση της.

«Τίποτε δεν είναι πιο επικίνδυνο από το να είσαι υπερβολικά μοντέρνος. Διατρέχεις το κίνδυνο να γίνεις ξαφνικά υπερβολικά ξεπερασμένος» υποστήριζε ο σπουδαίος Ιρλανδός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ, όμως, στην περίπτωση του 38χρονου δικηγόρου ο μοντερνισμός είναι τόσο όσο, καθώς ξέρει καλά μέσα από την μακρά θητεία του στα ενδότερα της FIBA τι αλλαγές απαιτούνται, προκειμένου να οδηγηθούμε σε μια ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή.

Το ελληνικό μπάσκετ και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος που στήριξε από την πρώτη στιγμή την επιλογή Ζαγκλή, έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος, καθώς με την εμπειρία που διαθέτει θα μπορέσει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, μέσα από τις συμβουλές που θα παρέχει στο νέο γενικό γραμματέα της FIBA, ώστε να χαράξει ένα νέο δρόμο για το μπάσκετ. Έναν δρόμο που θα ενώσει ξανά και δεν θα βάλει το άθλημα σε περιπέτειες…


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top