Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

27/9/2018 OAKA… «Μικρέ ήμουν κι εγώ εκεί!»

Football
12214
Ότι και αν πεις και αν γράψεις πια για τον Παύλο Γιαννακόπουλο δεν θα μπορέσει να περιγράψει τα συναισθήματα που συνεχίζει να προκαλεί ο άνθρωπος που άλλαξε, έγραψε και υπέγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Θα είναι λίγο. Και θα είναι γιατί όσα έχεις ζήσει με αφορμή ή με αιτία τον Παύλο, δεν χωρούν σε λόγια. Είναι μόνο συναισθήματα.

Απ’ αυτά που δεν περιγράφονται. Που τα χαράζεις στην ψυχή και στο μυαλό σου και τα ανασύρεις από εκεί όταν θέλεις να βουτήξεις στο πέλαγο των αναμνήσεων σου. Όταν θέλεις να γίνεις ξανά παιδί. Όταν θέλεις να νιώσεις παιδί. Κι ο Παύλος φτιάχνει τέτοιες αναμνήσεις στους Παναθηναϊκούς ακόμη και τώρα… Από τον ουρανό, τον Παράδεισο.

Το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου του 2018, ήταν ένα τέτοιο βράδυ. Μεγάλο. Απ΄αυτά που θα έχεις να θυμάσαι. Από αυτά που μεγαλώνοντας, θα λες στα παιδιά και στα εγγόνια σου «Ξέρεις, μικρέ, ήμουν κι εγώ εκεί…».

Ήταν το βράδυ που ο Παναθηναϊκός, ενιαίος και αδιαίρετος, όπως έλεγε, ήθελε, πίστευε και ονειρευόταν ο Παύλος, παρατάχθηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και έβλεπε από τη μία το λάβαρο με τη μορφή του Παύλου και από την άλλη το «κορέο» των παιδιών της «13» για τον άνθρωπο που θα έχουν πάντα στην καρδιά τους, να μετατρέπουν ένα γήπεδο σε τόπο προσκυνήματος.

Ήταν το βράδυ που ο Θανάσης ψέλλισε κλαίγοντας «ευχαριστώ που είστε εδώ για τον αδερφό μου»…

Ήταν το βράδυ που ο Δημήτρης συγκράτησε με κόπο τα δικά του δάκρυα, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως ο υιός του πατρός.

Ήταν το βράδυ που ζωντανοί-θρύλοι του Παναθηναϊκού από όλα τα αθλήματα, βρέθηκαν στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα για χάρη του μεγαλύτερου των μεγάλων.

Ήταν το βράδυ που οι αντιπαλότητες, οι έχθρες και οι παρεξηγήσεις αν δεν διαγράφτηκαν, πήγαν στην άκρη για το χατίρι εκείνου που έζησε για να ενώνει και συνεχίζει αν το πράττει και μετά θάνατον. Μεγαλείο.

Κι ήταν το βράδυ που μικροί και μεγάλοι, έγιναν ξανά παιδιά και έζησαν όλο αυτό, όπως το ζει ένα παιδί: Με την καρδιά του.

Νίκος Συρίγος

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top