Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Η αγκαλιά που στέλνει το μήνυμα

Football
6429
Ο Γιάννης Πάλλας εξηγεί γιατί η Εθνική ομάδα μπορεί να εμπνεύσει και μια ολόκληρη χώρα, για ενότητα, προσπάθεια και προκοπή.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουν όλοι τι σημαίνει να παίζεις για την Εθνική ομάδα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της Φενέρμπαχτσε και των υπολοίπων ελληνικών συλλόγων, αλλά και του ΝΒΑ (Ντόρσει) αγκαλιασμένοι, να έχουν κερδίσει ένα ματς για το οποίο δεν θα πέθαιναν κι αν το έχαναν!

Στο ματς αυτό βρέθηκαν να χάνουν και με 17 πόντους, αλήθεια τι κι αν το έχαναν; Όχι. Η Εθνική ομάδα είναι οι μεσήλικες που χοροπηδούσαν στις εξέδρες μόλις είδαν τον Κώστα Παπανικολάου να σκοράρει έπειτα από εκπληκτική πάσα του Νικ Καλάθη σε χρόνο μηδέν. Είναι η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων.

Είναι τα χιλιάδες χιλιόμετρα του Γιάννη Μπουρούση από την Κίνα για να αγωνιστεί στα πρώτα «παράθυρα», είναι οι πόνοι που ένιωθε ο Γιώργος Πρίντεζης, είναι ο αγώνας του Παναγιώτη Βασιλόπουλου να ξαναγυρίσει σ’ αυτή την ομάδα. Σε μια ομάδα χωρίς αποδοχές, χωρίς συμβόλαια, αλλά με μια μεγάλη υποχρέωση.

Να κυματίζει η ελληνική σημαία στον ιστό της, αν μπορεί και πιο ψηλά από τις άλλες!

Εθνική ομάδα λοιπόν, πέρα από τους εθνικισμούς και όλα τα συναφή είναι η κοινή προσπάθεια ανθρώπων που μαζεύονται για λίγες ημέρες και δείχνουν, ποιοι είναι οι καλύτεροι στην χώρα τους. Είναι οικογένεια και στέλνουν το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για ενότητα, προσπάθεια και προκοπή.

Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν εγωισμοί, ούτε μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές. Κάθε φορά που εισχώρησαν στις φλέβες της τη σάπισαν, την έστειλαν στην… εντατική.

Η Εθνική ομάδα παράγει πλούτο, πρώτα συναισθημάτων και μετά αγωνιστικό, καθώς πάρα πολλοί παίκτες έχουν αναγεννηθεί μέσα από τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα τους πέραν όλων των άλλων…


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top