Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Λεφτά υπάρχουν…

Football
8122
Ο Γιάννης Πάλλας θυμάται τον Γιώργο Παπανδρέου και αναρωτιέται τι προσπαθεί να κάνει ο Γιώργος Βασιλειάδης με τους προέδρους των ομοσπονδιών.

Η… έξοδος από τα μνημόνια προφανώς και ανοίγει την… όρεξη για να δοθεί «χρήμα», καθώς στο βάθος διαφαίνονται οι εκλογές. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, σκέφτεται σοβαρά να καθιερώσει δια νόμου την έμμισθη σχέση του εκάστοτε προέδρου των Ομοσπονδιών, κάνοντας την αρχή από την ΕΠΟ και τον Βαγγέλη Γραμμένο.

Κι αυτό επειδή η FIFA είχε ζητήσει να περιληφθεί στο καταστατικό η θεσμική ιδιότητα του «εκτελεστικού προέδρου» ώστε ο εκάστοτε πρόεδρος να αμείβεται!
Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση μετατρέπει τους προέδρους των ομοσπονδιών σε δημοσίους υπαλλήλους. Απίστευτα πράγματα…

Ορισμένοι πριν προχωρήσουν σε… αλχημείες όσον αφορά τον αθλητισμό, οφείλουν να γνωρίζουν κάποια βασικά στοιχεία που διέπουν την φιλοσοφία του αθλητικού κινήματος και αποτελούν μότο για ΟΛΟΥΣ.

Υιοθετούνται δε, από την ΔΟΕ που δίνει τον τόνο σε αυτές τις περιπτώσεις, γι’ αυτό και αναμένουμε την αντίδραση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επί των σκέψεων του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη…

Δεν μπορεί λοιπόν να είναι έμμισθη η θέση του προέδρου των Ομοσπονδιών, γιατί:
- Αποκόπτεται η σχέση του αθλητικού κινήματος με την κοινωνία εάν είναι έμμισθη η θέση του προέδρου στις ομοσπονδίες.
- Ο εθελοντισμός είναι βασικό συστατικό στοιχείο του αθλητικού κινήματος
- Δεν θα μπορεί να εκφράζεται η αυθόρμητη λαϊκή συμμετοχή.
- Οι εκάστοτε πρόεδροι θα είναι υπό την… εποπτεία των κυβερνήσεων.
- Είναι αδιανόητο να υπάρχουν επαγγελματίες παράγοντες στις ομοσπονδίες, καθώς εάν είναι έμμισθη η θέση του προέδρου γιατί να μην είναι έμμισθη και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους προφανώς και θα πάρει θέση η ΔΟΕ, αναμένουμε και από τον εδώ εκπρόσωπο της (πρόεδρος της ΕΟΕ) Σπύρο Καπράλο να τοποθετηθεί. Είναι κοινωνική η έκφραση του αθλητισμού και δεν μπορούν όλες οι θέσεις να είναι έμμισθες. Σωστά κύριε υφυπουργέ;

ΥΓ: Την ώρα που γίνεται πραγματική «μάχη» στην δημόσια συζήτηση για το αν και πότε θα κοπούν οι συντάξεις, αν και πότε θα μειωθεί το αφορολόγητο, δεν μπορεί να θεσμοθετείς μισθούς που δεν θα είναι δα και των 500 ευρώ. Η μήπως για να εξυπηρετηθούν πολιτικά παιχνίδια ξεχνάμε τα οικονομικά προβλήματα και παριστάνουμε ότι τα ταμεία είναι γεμάτα;


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top