Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Να διακόψει ΤΩΡΑ το μπάσκετ ο Κοντονής!

Football
1116
Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τη γιορτή του ΟΑΚΑ, την ευχή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το άθλημα που χαλάει την πιάτσα.

Ο τελικός του μπάσκετ ήρθε στην καλύτερη στιγμή. Από πολλές πλευρές. Για να δούμε όλοι μας, πως υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Μόλις λίγα 24ώρα μετά τον πόλεμο της Τούμπας, τη ματαίωση του Κυπέλλου και όλα τα "ωραία" των... ποδοσφαιρανθρώπων της χώρας, το μπάσκετ παρέδωε μαθημάτα πολιτισμού σε ένα ματς που παρότι ήταν ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φάρο, δεν ήταν και λίγοι όσοι πίστευαν ότι λόγω... Κερατσινίου, μπορεί να είχαμε παρατράγουδα. Η εικόνα με τα πιτσιρίκια στις εξέδρες- και από τις δύο πλευρές- και φυσικά οι απονομές με τα παιδιά των προέδρων, προπονητών και παικτών των δύο ομάδων να απολαμβάνουν τη στιγμή όχι απλά διέψευσε τις Κασσάνδρες αλλά έδειξε τον τρόπο που πρέπει γίνονται οι αγώνες.

Το γεγονός δε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πριν καλά-καλά σηκώσει την έκτη κούπα του ως ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, φρόντισε με την ευχή του να εκφράσει ξεκάθαρα την επιιθυμία να γίνει κι ένας τελικός Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού υπό αυτές τις συνθήκες, αποτελεί από μόνο του μια βάση στην οποία μπορεί να στηριχτεί η προσπάθεια για... αλλαγή. Το τανγκό βέβαια χρειάζεται πάντα δύο και μακάρι οι Αγγελόπουλοι να δείξουν ανάλογη επιθυμία, όχι συμφιλίωσης αλλά αλληλοσεβασμού. Ή έστω ανακωχής βρε αδερφέ... Για μπάσκετ μιλάμε. Το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν που βγάζει ο ελληνικός αθλητισμός... Κι αν το προστατέψουν οι δύο μεγάλοι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τίποτα απολύτως.

Φαντάζομαι ότι ο Κοντονής βλέποντας τον τελικό του μπάσκετ, στον οποίο μάλιστα συμμετείχε ο Παναθηναϊκός και οι οπαδοί του (ναι υπουργέ και οι οργανωμένοι) να αισθάνθηκε κάπως άβολα, για το... κυνηγητό στο τριφύλλι και τον κόσμο του. Κι επειδή τέτοια ματς πέρα από το ότι χαλάνε την... πιάτσα, εκθέτουν όσους έχουν πείσει τον Υπουργό ότι για όλα φταίει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ελπίζω να μην μπουν σε διαδικασία να τον... ψήσουν να διακόψει και το μπάσκετ. Αν και ο Υπουργός, δεν θέλει εξωτερικά... ερεθίσματα για να μανουριάσει με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Τα... εφευρίσκει από μόνος του. Υπουργέ, μεταξύ μας, τώρα που το ξανασκέφτομαι διέκοψε το! Για να μας μείνει αυτή η γεύση, ως τελευταία... Από τις πιο γλυκές που μας έχει προσφέρει αυτό το άθλημα...

Υγ. Η συχνότητα με την οποία παίρνει τίτλους ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 20 χρόνια είναι κάτι συγκλονιστικό. Ειδικά μετά το τσουνάμι του 2012 όταν η συντριπτική πλειοψηφία πίστεψε ότι το οικοδόμημα θα καταρεύσει...

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top