Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Ο Πολέμης δεν κοουτσάριζε ομάδες γιατί είχε... δουλειές!

Football
3448
Ο Νίκος Συρίγος γράφει τον αρχιτέκτονα του θάυματος του Φάρου που πάει τελικό και ανεβαίνει στην Α1, τώρα που το μπάσκετ... δεν είναι πια επαγγελματικό.

Λίγο πριν βγει το 2015, στο Κερατσίνι έγινε η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς. Ένα μικρό μπασκετικό θαύμα. Ο Φάρος πέταξε έξω από τον τελικό τον (ανεβασμένο τελευταία) ΠΑΟΚ και έδωσε ραντεβού με τον Παναθηναϊκό για να ζήσει το όνειρο του. Ένα ακόμη. Να με συμπαθάνε οι διάσημοι παίκτες που έχουν πάει φέτος στο Κερατσίνι αλλά αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας είναι άλλος. Ο Ανδρέας Πολέμης. Άλλωστε για να φτάσει στον τελικό η ομάδα του πέρασε τη μισή Α1 με τελευταίο προπονητικό "θύμα" του, τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ, Σούλη Μαρκόπουλο... Κι επειδή με τον Πολέμη για αρκετά χρόνια μας χώριζε ένα... ταβάνι (αυτός στον πρώτο κι εγώ στον δεύτερο) έχω έναν... λόγο παραπάνω να χαίρομαι για την επιτυχία του! Μια επιτυχία που θα μπορούσε ενδεχομένως να έρθει νωρίτερα αν ο Ανδρέας δεν είχε... δουλειές. Κανονικές, όχι στα λόγια.


Οι επαγγελματικές ασχολίες του ήταν τόσες πολλές που δεν του επέτρεπαν να ασχοληθεί σοβαρά με την προπονητική. Κάπως έτσι απλά κοουτσάριζε τις ομάδες που του έκαναν κλικ και δεν ήθελαν πολύ χρόνο. Κοουτσάριζε δηλαδή απλά και μόνο με το ταλέντο του.
Προφανώς τώρα που το πράγμα σοβάρεψε και με τον Φάρο είναι στον τελικό του Κυπέλλου κι ένα βήμα πριν την Α1, θα αντιμετωπίζει το ρόλο του προπονητή πιο επαγγελματικά. Το παράδοξο είναι πως το κάνει τώρα που το μπάσκετ γίνεται ολοένα και πιο... ερασιτεχνικό. Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Ανδρέα, μπράβο σου! Απόλαυσε το!


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top