Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε… Χατζής και θα πετύχεις!

Football
2642

Ο Ανώνυμος Μπασκετικός γράφει για το παράδειγμα προς μίμηση που λέγεται Νίκος Χατζής.


Δεν ήταν ποτέ ο ορισμός του αθλητή.

Δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορος, δεν ήταν ιδιαίτερα αλτικός, δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατός.

Είχε, όμως, πολύ ταλέντο. Είχε το Θείο δώρο να βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι. Ήξερε (και ξέρει) μπάσκετ, διάβαζε εξαιρετικά το παιχνίδι και εκμεταλλευόταν κάθε ατέλεια της αντίπαλης άμυνας!

Δεν επαναπαυόταν, όμως, σε αυτό. Ποτέ δεν επαναπαύτηκε. Δούλευε σκληρά. Ήταν αρχηγός στην ΑΕΚ, σήκωνε τρόπαια μαζί της, αλλά ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΚΛΗΡΑ!!! Συνεργάστηκε με κορυφαίους προπονητές, όπως ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Σάκοτα κ.α. και πέτυχε να κερδίσει πράγματα από αυτούς. Άκουγε ό,τι του έλεγαν και το αφομοίωνε στο παιχνίδι του.

Δεν γκρίνιαζε ποτέ ακόμη κι αν τον αδικούσαν. Την πρώτη του χρονιά μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ ο Αγγέλου τον χρησιμοποιούσε ελάχιστα. Και ο Καζλάουσκας στον Ολυμπιακό τον είχε ως εναλλακτική της εναλλακτικής, ω εναλλακτική. Δεν έβγαζε άχνα. Ούτε εντός, ούτε εκτός αποδυτηρίων. Ούτε στον προπονητή, ούτε στον ασίσταντ ούτε στους δημοσιογράφους. Έσκυβε το κεφάλι και δούλευε σκληρά. Ακόμη και όταν πια ως φτασμένος παίκτης βρέθηκε σε ομάδες χαμηλότερου επιπέδου. Δεν αντιμίλησε ποτέ. Δεν δυσανασχέτησε.

Πήγαινε για προπόνηση ακόμη και όταν δεν είχε υποχρέωση να το κάνει. Υπήρξε από τους καλύτερους σουτέρ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και ΕΚΑΝΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΣΟΥΤ!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Ατομική προπόνηση και στα σουτ.  

Ακόμη και στα τελευταία του, συνέχιζε να δουλεύει σκληρά. Το καλοκαίρι δεν έκανε τέσσερις μήνες διακοπές όπως πολλοί νεαροί συνάδελφοί του. Έφευγε για 10-15 μέρες ώστε να ξεκουραστεί με την οικογένειά του και επέστρεφε στη δουλειά. Είτε είχε, είτε δεν είχε ομάδα.

Ως άνθρωπος είναι χαμηλών τόνων. Δεν του αρέσουν τα παχιά λόγια και οι φανφάρες. Ανέκαθεν του άρεσε να μιλά στο γήπεδο. Με τη δουλειά του.

Η οποία δουλειά του τον έκανε:

Πρώτο σκόρερ και πρώτο σε συμμετοχές στην ιστορία της Α1

Παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Εφήβων (1995)

Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Πάιδων (1993)

Πρωταθλητή Ελλάδας με την ΑΕΚ (2002)

Δις Κυπελλούχο Ελλάδας με την ΑΕΚ (2000, 2001)

Κυπελλούχο Σαπόρτα με την ΑΕΚ (2000)

Όχι και λίγα…

Για όλα τα παραπάνω, ο Νίκος Χατζής αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά που θέλουν να πετύχουν κάτι στο μπάσκετ.

ΥΓ: Πλέον, ο Νίκος Χατζής είναι προπονητής. Εδώ και μια τριετία κάνει ατομικές προπονήσεις σε μικρούς και μεγάλους αθλητές. Τους μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και την ολόσωστη νοοτροπία του… Δεν περίμενε να σταματήσει το μπάσκετ για να το κάνει. Είναι το μεράκι του. Γι’ αυτό και θα γίνει και καλός προπονητής. Γιατί το γουστάρει.

Για την υπογραφή,
Ανώνυμος Μπασκετικός

 

 

 


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top