Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Στρατιώτης Νοβίτσκι… Στρατηγός Γιαννάκης!

Football
1788
Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τον «δράκο» που ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο παράδειγμα αφοσίωσης στην Εθνική Ομάδα.

Θες επειδή σαν σήμερα (12/9) πριν από 39 χρόνια ο Παναγιώτης Γιαννάκης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών, θες επειδή είδαμε όλο αυτό το σεβασμό των Γερμανών για τον δικό τους… Γιαννάκη, Ντιρκ Νοβίτσκι, θες επειδή αυτή η Εθνική φλερτάρει με αυτή του 1987 και εκείνη του 2005 που ανέβηκαν στην κορυφή, όλες μα όλες οι αφορμές μας φέρνουν στο μυαλό τον «δράκο».

Τον «δράκο» που πριν από μερικές μέρες και συγκεκριμένα στις 9 του Σεπτέμβρη έγινε για δεύτερη φορά παππούς, αφού η κόρη του Κέλλυ έφερε στον κόσμο έναν κορίτσαρο. Όσο και αν μεγαλώνει ο Γιαννάκης ένα πράγμα δεν αλλάζει μέσα του. Η αγάπη του για την φανέλα με το εθνόσημο. Κι αυτό θαρρώ, πρέπει όχι απλά να του το αναγνωρίσουμε και να του το πιστώσουμε όλοι οι Έλληνες αλλά να υποκλινόμαστε. Άσχετα αν γουστάρεις ή όχι τον παίκτη ή προπονητή Γιαννάκη, δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις αυτό που νιώθει αλλά και αυτό που έχει καταθέσει σαν παίκτης και προπονητής για την Εθνική μας ομάδα.

Ειδικά όταν αυτό το συναίσθημα αντέχει 39 χρόνια τώρα… Και θα αντέχει όσο υπάρχει Γιαννάκης και Εθνική…

Αν ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν πιστός στρατιώτης της Γερμανίας, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι για την δική μας Εθνική ο Στρατηγός. Κι αυτό από μόνο του αρκεί για να τα πει όλα.

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top