Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Κόψτε τη σύγκριση Μπάσκετ-Ποδοσφαίρου! Ξεφτιλίζετε το μπάσκετ…

Football
981

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τη φωτό της Εθνικής Ελλάδος με την… Εθνική Μυκόνου και την «κόντρα» ανάμεσα στη σταθερότητα και τη σύμπτωση.


Από το πρωί και μάλιστα ως επί το πλείστον από μπασκετικούς, δημοσιογράφους και μη, παίζει πολύ στο διαδίκτυο μια φωτό. Αυτή με την Εθνική Μπάσκετ και την… Εθνική Μυκόνου. Όπου Εθνική Μυκόνου ο Χολέμπας, ο Μήτρογλου και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής. Πέρα από το ότι τον πεσμένο, οφείλεις να τον σεβαστείς και να μην τον χτυπάς- ποσώ μάλλον δε όταν πρόκειται για τη φανέλα με το εθνόσημο- είναι άδικο από κάθε άποψη να βάζεις στη σύγκριση το Μπάσκετ με το Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

 Αδικείς, ξεφτιλίζεις το μπάσκετ. Η σταθερότητα, η δουλειά, η τεχνογνωσία δεν μπορούν ποτέ να μπουν στο ζύγι με τη σύμπτωση, την ευκαιριακή επιτυχία και το τυχαίο. Το μπάσκετ, από το 1987 και μετά, έβαλε τις βάσεις, δημιούργησε την υποδομή, αναπτύχθηκε σε όλα τα επίπεδα ώστε σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, πέρα από δυο καράβια επιτυχίες να έχει φτιάξει και τη δική του σχολή.

 Το ποδόσφαιρο, παρά το 2004, στο μόνο που κατάφερε να κάνει όχι σχολή αλλά… πανεπιστήμιο είναι στη λαμογιά. Γι’ αυτό και οι φάπες διαδέχονται η μία την άλλη, γι’ αυτό και μετά τον Ρεχάγκελ και τη φουρνιά αυτών των σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών πήξαμε στους μαθητευόμενους μάγους και τους κλαρινογαμπρούς. Σε αυτό φυσικά δεν φταίει το φουκαριάρικο το άθλημα, που συγκινούσε, συγκινεί και θα συγκινεί εις τον αιώνα των αιώνων τον κόσμο. Φταίνε όλα αυτά τα λαμόγια που αντί να αξιοποιήσουν τα χρήματα και την επιτυχία που τους έφερε το θαύμα της Πορτογαλίας, έστησαν μαγαζάκια μέσα στο… MALL της ΕΠΟ.

Από κοντά φυσικά και οι σύλλογοι με τις… επενδύσεις τους στο παρασκήνιο και την απόλυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ τους στην ανάδειξη νέων, Ελλήνων παικτών. Λοιπόν, συγκρίνοντας το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο είναι σαν να συγκρίνουμε τα σκατά με την κολόνια. Λάθος σειρά. Την κολόνια με τα σκατά ήθελα να πω. Μακάρι στο μέλλον να μπορέσουμε κάποια στιγμή να τα βάλουμε δίπλα-δίπλα ή έστω στην ίδια κατηγορία… Των αρωμάτων.

Υγ. Για να μην λέτε ότι δεν τα γράφουμε όλα, στο τέλος του ματς, με την Κροατία, στις βολές των Kροατών, ο Κατσικάρης όφειλε να βάλει στο παρκέ και τον Κουφό μαζί με τον Μπουρούση για να σιγουρέψουμε το ριμπάουντ.

 

ΠΗΓΗ: Onsports 


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top