Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Άσχετος η επικίνδυνος;

Football
2067
Ο Γιάννης Πάλλας σχολιάζει τις «επικίνδυνες» για Υφυπουργό Αθλητισμού δηλώσεις του κ. Αυγενάκη

Όταν αναλαμβάνεις την θέση του υπεύθυνου (πολιτικά) παράγοντα για τον αθλητισμό, οφείλεις τουλάχιστον να έχεις αυτιά και μάτια ανοικτά και να ενημερώνεσαι πριν προβείς σε δηλώσεις που είναι «επικίνδυνες» για τον θεσμικό σου ρόλο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όμως φαίνεται ότι δεν κόπτεται για την σύνθεση και την σωστή λειτουργία του αθλητικού κινήματος, αλλά για την απαξίωση του. Και αυτό το σπορ το υιοθετεί πολύ καλά με συνεχείς δηλώσεις, βάζοντας διαρκώς στην εξίσωση το ελληνικό μπάσκετ και την ΕΟΚ.

Off camera εκτιμά απεριόριστα τους παράγοντες του μπάσκετ, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την ΕΟΚ, αλλά όταν φτάνει η ώρα για επίσημες δηλώσεις οι… μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται το προσωπείο ενός πολιτικού που ενώ δεν έχει περάσει έξω από γήπεδο μπάσκετ κουνάει το δάχτυλο.
Άλλοτε μιλάει για παράγοντες που έχουν ξεχαστεί στις καρέκλες τους (φωτογραφίζοντας τον Διαθεσόπουλο και τον Βασιλακόπουλο, αγνοώντας ότι οι εκλογές είναι εκείνες που δίνουν τις απαντήσεις σ’ αυτές τις περιπτώσεις) και μόλις σήμερα ανακάλυψε ότι το μπάσκετ έχει πιάσει πάτο!

Υπουργέ, επειδή καλό είναι πρώτα να ενημερώνεσαι και μετά να ομιλείς, το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στην 7η θέση με βάση την προ ημερών αξιολόγηση της FIBA της Παγκόσμιας κατάταξης. Πολύ ψηλότερα από την Λιθουανία, την Κροατία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Γερμανία και την Ρωσία. Εάν δεν γνωρίζεις τι είναι η FIBA να σου πούμε απλά ότι πρόκειται για την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος…

Αν ο κύριος Αυγενάκης «κόπτεται» για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και του δημοσίου συμφέροντος να επιληφθεί του θέματος με το ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό.

Κυρίως να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον διότι ανακαλύψαμε πως μια ΚΑΕ (Ανώνυμη Εταιρία) δεν έδινε ενοίκιο για ένα χρόνο, καθώς δεν αναγνώριζε την οφειλή. Δηλαδή εις βάρος των υπολοίπων ανταγωνιστών δεν είχε το «βάρος» του ενοικίου για το γήπεδό του.

Αυτό δεν είναι πάτος; Περιμένουμε τις ενέργειές του απέναντι στη νέα διοίκηση του ΣΕΦ για την προάσπιση του κύρους τόσο του ελληνικού μπάσκετ, όσο και των δημόσιων οικονομικών.

Το τι θα γίνει στις Ομοσπονδίες ας αφήσει να το πράξουν οι ίδιες οι Ομοσπονδίες. Ή τουλάχιστον όταν έχει κάποιο πρόβλημα να το λέει στις κατ’ ιδίαν επαφές και να μην… δουλεύει μάγουλο μπροστά, αλλά στις δηλώσεις να παριστάνει τον… κέρβερο!

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top