Αρχική  > ΣΧΟΛΙΑ

Κύριε Υπουργέ, ο μόνος που εκβιάζει είναι ο Ολυμπιακός!

Football
4817
Ο Νίκος Συρίγος σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη αναφορικά με όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ.

Διάβασα πολύ προσεκτικά το απόσπασμα της συνέντευξης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στο οποίο αναφέρεται στο μπάσκετ. Και είναι τέτοια αλήθεια η ανάγκη του Υπουργού να δείξει στον Ολυμπιακό ότι είναι… δίπλα του, που επηρεασμένος από αυτή, αφενός μεν ξεχνάει πως πρώτος απ΄όλους οφείλει να διαφυλάξει τη νομιμότητα, αφετέρου δε υπό αυτή την πίεση του ξεφεύγουν μερικές φορές και κάποιες αλήθειες. Κατά λάθος μεν, αλήθειες δε. Όπως αυτή: «Ο κ. Βασιλακόπουλος οφείλει, από την πλευρά της Ομοσπονδίας, να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, αλλιώς αυτός που έστησε το ελληνικό μπάσκετ, θα το δει να καταρρέει». Προφανώς και στόχος του Υπουργού δεν ήταν να… αναδείξει το έργο του Προέδρου της ΕΟΚ. Τουναντίον. Στην προσπάθεια του ωστόσο να «χτυπήσει» τον… μισητό για τον Ολυμπιακό, Βασιλακόπουλο, παραδέχτηκε μεταξύ άλλων την τεράστια συμβολή του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας στο άθλημα που λέγεται μπάσκετ! Αν ήταν δε πιο ψύχραιμος ή αν δεν βρισκόταν σε… προεκλογική περίοδο, θα αντιλαμβανόταν επίσης το γεγονός ότι παρόντος του Βασιλακόπουλου, το μπάσκετ ουδέποτε είχε «ποδοσφαιρικά φαινόμενα», ανεξάρτητα με το τι λέει τώρα ο Πρωταθλητής του 2012, 2015 και 2016 Ολυμπιακός! Πάμε τώρα παρακάτω. Τι μας είπε ακόμη ο Υπουργός; «Εάν φύγει ο Ολυμπιακός από την Λίγκα, ποιο θα είναι το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν για τους υπόλοιπους; Πρέπει η Ομοσπονδία να βρει μία λύση, χωρίς να υποκύψει ενδεχομένους σε εκβιασμούς».

Δηλαδή: Ο Υπουργός καλεί την ΕΟΚ να βρει μία λύση, χωρίς να υποκύψει σε εκβιασμούς, επικαλούμενος την πιθανή αποχώρηση αυτού που… εκβιάζει!!! Εκτός και αν υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που εκβιάζει με αποχώρηση, που απαιτεί παρανόμως ξένους διαιτητές και που θέλει, επίσης παρανόμως, να εξαιρούνται συγκεκριμένοι Έλληνες από τα παιχνίδια της. Κι εδώ είναι που το… χάνει για τα καλά ο Υπουργός. Αντί να τραβήξει το αυτί του εκβιαστή, πιέζει τον εκβιαζόμενο, απαιτώντας του να παρανομήσει! Αυτά είναι… Καλή συνταγή και ίσως αποδοτική για την ψηφοθηρία. Με τη διαφορά ότι το ελληνικό μπάσκετ, έχει αποδείξει πως υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει εις τον αιώνα των αιώνων, είτε μείνει εδώ, μαζί μας, είτε όχι ο Ολυμπιακός. Θα υπάρχει, όπως λέει και ένας σοφός του αθλήματος, όσο ακούγεται ο χτύπος της μπάλας στο παρκέ.. Θα υπάρχει όσο η Εθνική Ομάδα θα συγκαταλέγεται μέσα στις κορυφαίες του κόσμου, όσο οι Έλληνες προπονητές θα βγάζουν ελληνόπουλα και όσο οι άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά το άθλημα δεν θα σκύβουν το κεφάλι σε εκβιασμούς. Όπως και αν λέγεται αυτός που τους εκβιάζει… Ανεξάρτητα με το αν συμπαθείς ή όχι τον Γιώργο Βασιλακόπουλο η έκκληση της Ομοσπονδίας για σοβαρότητα, ψυχραιμία και υπευθυνότητα, φαντάζει ως μονόδρομος από όσους όντως νοιάζονται για το καλό του μπάσκετ και όχι για να σώσουν το… τομάρι τους. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση…

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top