Αρχική  > O KOYTΣΟBALLHΣ

Η… μπάλα του Μπερτομέου και οι Ούννοι

Football
612
Ο Κουτσοballης πήγε στο ΟΑΚΑ για το Final 4 του CH. L. και γράφει πολλά και ενδιαφέροντα, που αφορούν τον κόσμο, τη FIBA την Ευρωλίγκα, τον Παναθηναϊκό, τον Γιαννακόπουλο και τον Μπερτομέου.

 •          Εξαιρετική διοργάνωση το Final 4 του Champions League. Παρότι δεν υπήρχε πολύς καιρός για προετοιμασία, ΑΕΚ και FIBA τα πήγαν σούπερ διοργανώνοντας ένα Final 4 υψηλότατου επιπέδου. Μπράβο τους!
 •           Και μιλάμε για μια διοργάνωση τριών ετών. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν ο θεσμός ενηλικιωθεί, φτάσει δηλαδή στα χρόνια της Ευρωλίγκας.
 •           Σαφώς και αν ο Παναθηναϊκός μπει στη διοργάνωση το επίπεδο θα αλλάξει προς το καλύτερο. Διότι αν ανοίξει η… κερκόπορτα της Ευρωλίγκας τα πράγματα θα δυσκολέψουν για εκείνη. Μπορεί όχι φέτος αλλά σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες ομάδες και τότε τα κόζια θα αλλάξουν.
 •          Αυτό το ξέρει καλά ο παμπόνηρος Μπερτομέου γι’ αυτό και πρέπει να κάνει βήματα πίσω. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Δ. Γιαννακόπουλου η μπάλα είναι στα χέρια του Ισπανού.
 •          Οφείλει να κάνει κι αυτός κάτι για να δείξει ότι θέλει τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Και οφείλει να το κάνει άμεσα, γιατί αν οι «πράσινοι» φύγουν θα είναι αργά και η ζημιά για τη διοργάνωση τεράστια.
 •          Επιστρέφουμε στα του Final 4 και τονίζουμε πως αξίζουν πολλά μπράβο στους φιλάθλους της ΑΕΚ, που έδειξαν εξαιρετικό επίπεδο. Ούτε αστυνομία, ούτε διαχωριστικά μεταξύ των οπαδών αντίπαλων ομάδων, ούτε αντικείμενα, ούτε τίποτα. Μιλάμε για εξαιρετικό επίπεδο. Ευρωπαϊκό. Ο κόσμος χάρηκε τους αγώνες και πανηγύρισε την μεγάλη επιτυχία της Ένωσης. Με συμπεριφορά πολιτισμένη και ατμόσφαιρα… Μεσογειακή. Αποδείχθηκε πως δεν είμαστε λαός Ούνων, όπως δείχνουμε αρκετές φορές. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι, μπορούμε. Αρκεί να το θέλουμε.
 •           Ο κόσμος βρέθηκε στα… σαλόνια και έτσι συμπεριφέρθηκε. Σεβάστηκε τη διοργάνωση, σεβάστηκε το… μεταμορφωμένο ΟΑΚΑ και –φυσικά- σεβάστηκε την επένδυση του Μάκη Αγγελόπουλου.
 •           Το Σάββατο, λίγα μέτρα πιο πέρα, όπου θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου στη μπάλα θα υπάρξει η ίδια συμπεριφορά από πλευράς κόσμου; Ρητορικό το ερώτημα…
 •           Στις εξέδρες του Σταδίου θα υπάρχουν φίλαθλοι που πήγαν και στο μπάσκετ μια εβδομάδα πριν και θα είναι άλλοι άνθρωποι.
 •           Είναι διαφορετικό το μπασκετάκι, ρε γαμώτο…   
 •           Παίζει και να ζήλεψε λίγο ο Μπερτομέου από αυτό το Final 4. 

Ο Κουτσοballης


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top