Αρχική  > NBA

Ουέστμπρουκ:«Είναι ρατσισμός, δεν θα ανεχτώ την ασέβεια»

Football
2301
Οι Θάντερ κατάφεραν να επικρατήσουν των Τζαζ με 98-89 μέσα στην Γιούτα, όπου ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έγινε πρωταγωνιστής σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό, απευθυνόμενος προς την εξέδρα, σε οπαδό των Τζαζ και την γυναίκα του, καταγγέλοντας μετά ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση.

Συγκεκριμένα, γυρίζοντας προς την εξέδρα και απευθυνόμενος σε έναν οπαδό των Τζαζ είπε: «Στο υπόσχομαι. Δεν αστειεύομαι. Το ορκίζομαι στον Θεό. Το ορκίζομαι στον Θεό. Θα σε… θα… εσένα και την γυναίκα σου. Θα σε…. Στο ορκίζομαι σε ό,τι αγαπάω. Στο ορκίζομαι».

Ο Ουέστμπρουκ κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση, με τους δύο συμπαίκτες, Ρέιμοντ Φέλτον και Πάτρικ Πάτερσον, να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του.

«Προφανώς όλοι μιλούν για το video που κυκλοφόρησε. Αυτό ξεκίνησε όμως με έναν νεαρό και την γυναίκα του στην εξέδρα να μου λένε «πέσε κάτω στα γόνατα όπως έχεις συνηθίσει». Για εμένα, αυτό δείχνει ασέβεια, νομίζω ότι είναι ρατιστικό και απρεπές, επειδή δεν υπάρχει προστασία για τους παίκτες. Νομίζω ότι έχουμε πολλούς σπουδαίους οπαδούς που έρχονται και απολαμβάνουν το παιχνίδι. Και μετά έρχονται κάποιοι και λένε πράγματα για εμένα και την οικογένειά μου», είπε ο Ουέστμπρουκ.

«Εδώ και πολλά χρόνια κάνω όλα τα σωστά πράγματα. Δεν έχω βλάψει κανέναν, δεν έχω πλακωθεί με κάποιον οπαδό. Είμαι ταπεινός, δέχομαι την κριτική όλων. Δεν πρόκειται όμως να ανεχτώ την ασέβεια. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθώ να μην σέβονται εμένα και την οικογένειά μου. Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο για τους παίκτες, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους παίκτες».

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top