Αρχική  > Κόσμος

Κόσμος

«Θα υπάρξουν παράθυρα, στα οποία θα αγωνιστούν παίκτες του NBA»

Football
10758
Ο αναπληρωτής Κομισάριος του ΝΒΑ, Μαρκ Τέιτουμ, τάχθηκε υπέρ των παραθύρων της FIBA, ενώ τόνισε πως σε κάποια εξ αυτών θα αγωνιστούν και πάικτες του NBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε εφημερίδα των Φιλιππίνων:

«Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, πριν επανέλθει αυτό το σύστημα, δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τις Εθνικές Ομάδες τους να παίζουν στο γήπεδό τους, μπροστά στο κοινό τους. Ναι μεν, έδιναν κάποια φιλικά παιχνίδια, αλλά ποτέ δεν έπαιξαν μέσα στο σπίτι τους, σε αγώνες που είχαν πραγματική σημασία. Οι Προκριματικοί Αγώνες, τα Παράθυρα, προσφέρουν στον κόσμο το δικαίωμα να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα να παίζει στην ίδια τη χώρα της. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες του ΝΒΑ δεν είναι διαθέσιμοι εξαιτίας των "συγκρούσεων" στο καλεντάρι, τα Παράθυρα επιτρέπουν και εξωθούν τις Εθνικές Ομάδες να αναδείξουν και να αναπτύξουν περισσότερους παίκτες με υψηλή ποιότητα. Είδαμε, ότι οι Εθνικές Ομάδες που έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερων παικτών με μεγάλη ποιότητα, είναι κι αυτές που τα έχουν πάει περίφημα στα Παραθυρα. Πλέον υπάρχει χώρος και είναι στο χέρι των Εθνικών Ομάδων να δημιουργήσουν ένα βαθύ ρόστερ με ταλέντο για να συμμετάσχουν στα Προκριματικά.

Θα υπάρξουν Παράθυρα στα οποία οι παίκτες του ΝΒΑ θα μπορούν να αγωνιστούν, αλλά η τελική επιλογή ανήκει στην USA Basketball. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο τρίτο Παράθυρο, οι ΗΠΑ θα αγωνιστούν στην Κούβα, τον Ιούλιο, και η Εθνική Ομάδα θα στελεχωθεί από παίκτες της G-League».

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top