Αρχική  > Κόσμος

Κόσμος

"Ισχυρό μήνυμα!"

Football
288
Ανακοίνωση για τις ποινές εξέδωσε η FIBA.

Ανακοίνωση εξέδωσε η FIBA για τις ποινές που επιβλήθηκαν σχετικά με τα επεισόδια στον αγώνα Ελλάδα-Σερβία. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει:

«Η FIBA ανακοίνωσε ότι τέσσερις παίκτες θα τιμωρηθούν και στις ομοσπονδίες των χωρών τους θα επιβληθεί πρόστιμο μετά τις πρόσφατες συμπλοκές σε φιλικό αγώνα στην Ελλάδα. Στις 19 Αυγούστου, στο παιχνίδι Ελλάδα-Σερβία, προς το τέλος της αναμέτρησης ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ δύο παικτών, του Αντώνη Φώτση και του Μίλος Τεόντοσιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο να εξαπλωθούν και να γίνουν βίαιες συμπλοκές μεταξύ αρκετών παικτών των δύο ομάδων. Ο αγώνας διεκόπη αμέσως και δεν συνεχίστηκε ποτέ.

Η FIBA άρχισε επίσημη έρευνα μετά τον αγώνα και ανακοινώνει τα αποτελέσματά της:

Ο Σέρβος παίκτης Νέναντ Κρστιτς τιμωρείται για τρεις αγωνιστικές από επίσημα παιχνίδια που περιλαμβάνουν διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παράλληλα στον παίκτη επιβάλλεται πρόστιμο 45.000 ελβετικών φράγκων (35.000 ευρώ).

Ο συμπαίκτης του, Μίλος Τεόντοσιτς, τιμωρείται επίσης με δύο αγωνιστικές αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της FIBA. Η σερβική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης τιμωρείται με συνολικό πρόστιμο 20.000 ελβετικών φράγκων (15.000 ευρώ).

Οι Έλληνες παίκτες Αντώνης Φώτσης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης τιμωρούνται με δύο αγωνιστικές αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της FIBA. Η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης τιμωρείται με συνολικό πρόστιμο 20.000 ελβετικών φράγκων (15.000 ευρώ).

Τα χρήματα από τα πρόστιμα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους παίκτες μπάσκετ. Η FIBA πιστεύει πως η απόφασή της θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους παίκτες ότι η συμπεριφορά τους εντός και εκτός παρκέ πρέπει να είναι πάντα υποδειγματική και συμμορφωμένη με τους κανόνες του μπάσκετ.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν έφεση».

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top