Αρχική  > Κόσμος

Κόσμος

Τρεις αγωνιστικές για... 5 ράμματα;

Football
1299
Η μόνη ποινή που σηκώνει συζήτηση είναι αυτή στον Κρίστιτς, αφού αφήνει ελεύθερες τις... καρεκλιές.

Από την πρώτη φάπα που έπεσε στο ΟΑΚΑ, στο... φιλικό Ελλάδα-Σερβία, μέχρι σήμερα, έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Θεωρώ ότι στο basketnet.gr κρατήσαμε την καλύτερη δυνατή στάση, αφού αφενός μεν δεν παρασυρθήκαμε σε... κραυγές περί πολέμου στο ελληνικό μπάσκετ και θεωρίες συνομωσίας, αλλά ούτε και αναθεματίσαμε τους... αλήτες τους Σέρβους, που ήρθαν στην Ελλάδα για να δείρουν τα δικά μας παιδιά. Προσωπικά η μόνη μου ένσταση σε σχέση με το "ξυλίκι" είχε να κάνει με τη συμπεριφορά του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που ακόμη και σήμερα θεωρώ ότι ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας που οι παίκτες ήρθαν στα χέρια.

Από τη στιγμή που όλο αυτό το σκηνικό έγινε σε διεθνές τουρνουά, η FIBA έπρεπε να τιμωρήσει τους πρωταγωνιστές ως όφειλε. Και με τα κλωτσομπούνια που έπεσαν, οι δύο αγωνιστικές στον Σοφοκλή και τον Φώτση και η... καμία στον Τσαρτσαρή (και στον Κέσελι βεβαίως-βεβαίως, αφού αυτό ήταν το τρίτο ζευγάρι του ρινγκ), μάλλον θα πρέπει να μας αφήνει ικανοποιημένους. Αυτή είναι η αλήθεια.

Και αν εμείς είμαστε ικανοποιημένοι οι Σέρβοι θα πρέπει να βγουν στους δρόμους. Για να πανηγυρίσουν. Ο Τεόντοσιτς που έδρασε και δεν... αντέδρασε θα μείνει επίσης μόλις δύο αγωνιστικές έξω, ενώ η ψηλότερη... κότα του πλανήτη, ονόματι Κρίστιτς, για την καρεκλιά και τα 5 ράμματα που άφησε σουβενίρ στον Μπουρούση, τιμωρήθηκε με ΜΟΛΙΣ τρεις αγωνιστικές. Και αυτή η απόφαση είναι η μόνη που σηκώνει πολλή-πολλή κουβέντα. Γιατί να μας συμπαθάει η FIBA αλλά με αυτή την τιμωρία, μάλλον αφήνει... ελεύθερες τις καρεκλιές. Να είστε σίγουροι δε πως το ίδιο θα έγραφα αν ο Κρίστιτς ήταν Έλληνας και όχι Σέρβος, αφού η αλητεία δεν έχει εθνικότητα.

Κάτι τελευταίο. Αν ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ, στραβοπατήσουμε κόντρα σε Κίνα ή Πουέρτο Ρίκο, δύο πράγματα θα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όλοι αυτοί οι εσχάτως... υπερπατριώτες που θα τα ξαναβάλουν με τη FIBA και το κατεστημένο που μας κατέστρεψε και μας πολεμά και φυσικά οι "κωλοτούμπες" που θα ξαναγίνουν από τους πρώην επικριτές και νυν υποστηρικτές του Καζλάουσκας, οι οποίοι θα ξαναξεσκίσουν τον Λιθουανό... Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν θα έχει μόνο ενδιαφέρον αλλά και γέλιο...

ΥΓ. Άσχετο. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Και όταν έχεις πετύχει σε λιγότερο από ένα χρόνο όσα άλλοι δεν έχουν καταφέρει σε τριπλάσιο χρονικό διάστημα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Και κάτι ακόμη. Η ηθική προηγείται της δημοσιογραφικής δεοντολογίας... Τσάμπα μαγκιές, τσάμπα κόπος...
Νίκος Συρίγος
διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top