Αρχική  >  Ελλάδα  >  A2  > Καβάλα

Τι συζητήθηκε για την επόμενη μέρα του Πανιωνίου

Football
7195
Στη συνάντηση που έγινε

Το βράδυ της Πέμπτης 24/9 συναντήθηκαν στο Παλιό Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης, οι φίλοι του Πανιωνίου που ενδιαφέρονται να συνδράμουν στο restart της ομάδας, όχι μόνο φέτος, αλλά σε βάθος χρόνου. Ο Χρήστος Βουζουνεράκης, μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη ξεκίνησε τη διαδικασία με μια ενημέρωση όσων έχουν συμβεί και είχαν ως συνέπεια τη συμμετοχή του Ιστορικού, στη Β' Εθνική κατηγορία ανδρών. Εξήγησε πως υπήρχε προθεσμία συγκεκριμένη από την ΕΟΚ, για να ενημερώσει ο Πανιώνιος αν θα μπορούσε να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ανδρών.

Εάν δήλωνε συμμετοχή και δεν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί, θα υποβιβαζόταν στην Α' ΕΣΚΑΝΑ. Ο κ. Βουζουνεράκης πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Χάρης Σταμούλης είχε δηλώσει αδυναμία, ο Ερασιτέχνης δεν είχε τη δυνατότητα να σηκώσει το οικονομικό βάρος της ομάδας, στην Α2, με συνέπεια να αναλάβουν την πρωτοβουλία άνθρωποι της ομάδας να βοηθήσουν. Όχι μόνο για φέτος, αλλά με πενταετές πλάνο και τη συνδρομή μελών, ενώ ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος θα είναι ο θεματοφύλακας.

Κατέληξε στο ότι οι όποιες οικονομικές ευθύνες θα αποδοθούν με την εκκαθάριση της ΚΑΕ. Σε ερώτηση για τα χρήματα που πήρε η ομάδα από τη μετακίνηση του Δημήτρη Μωραϊτη στην ΑΕΚ, είπε πως έχουν πάει ήδη στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο.

Υπήρξε η δέσμευση από τον Ερασιτέχνη για οικονομική βοήθεια, τονίστηκε πως και η ΠΑΕ θα είναι στο πλευρό αυτής της νέας προσπάθειας, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Άρη Μισαηλίδη να υποστηρίζει ότι είναι ανάγκη να προσδιοριστεί ο στόχος ("το όραμα" όπως είπε) που θα έχει το νέο σχήμα, ώστε να γίνουν ανάλογες κινήσεις.

Ο Σύμβουλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ, Γιάννης Αβραντίνης διευκρίνισε ότι η Επιτροπή που θα αναλάβει να διαχειριστεί όλα τα ζητήματα, πρέπει να προκύψει μέσω του ΔΣ του Ερασιτέχνη, που θα συγκληθεί την προσεχή Δευτέρα (28/9).

Εκεί θα προκύψουν τέσσερα άτομα, που θα συγκροτήσουν τη Διοικούσα Επιτροπή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, με το πέμπτο μέλος να είναι η Τούλα Παύλου-Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ και Έφορος οικονομικής διαχείρισης του Ερασιτέχνη. Η κ. Παύλου-Παπαγεωργίου θα είναι και εκείνοι που θα συγκεντρώσει τις προσφορές των Πανιώνιων που θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια. Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (25/9) εμφανίστηκαν αρκετοί να συμπληρώσουν τη "Δήλωση Συμμετοχής στο εγχείρημα αναδιάρθρωσης και ανόρθωσης του τμήματος μπάσκετ του Πανιωνίου ΓΣ", πολλοί ήταν και εκείνοι που δεσμεύτηκαν να το κάνουν άμεσα.

Ο Μίλτος Λαζαρίδης τόνισε ότι αυτή η νέα κίνηση, είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή του Πανιωνίου που δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, χαρακτήρισε αποτυχημένο το μοντέλο του επαγγελματισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πολλές ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν χορηγό/επενδυτή και αντιμετώπισαν προβλήματα ζωτικής σημασίας.

Διευκρίνισε ότι ουδείς εξ όσων επενδύουν στο μπάσκετ, κερδίζει κάτι (χαρακτηριστικά είπε ότι "η έννοια του επενδυτή στο μπάσκετ, είναι φάρσα") και ζήτησε από όλους να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους. Ως στόχο, έθεσε "τη διασφάλιση της μαζικότητας, να κερδίσουμε κόσμο. Αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν θα βάλουμε ποτέ τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον".

Τέθηκε επίσης, θέμα υποχρέωσης που έχει ο τοπικός παράγοντας να μετάσχει σε αυτό το εγχείρημα, με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Πανιωνίου να δεσμεύονται την παρουσία στα παιχνίδια, αλλά και οικονομική υποστήριξη. Όλοι συμφώνησαν πως κάθε φορά που τμήμα του συλλόγου αντιμετώπισε προβλήματα, υπήρξε συσπείρωση.
 


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top