Αρχική  >  Ελλάδα  >  A2  > Ηρακλής

Αλεξανδρής: Πρώτα να παίζουμε σαν Ηρακλής!

Football
911
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανέλαβε τον Ηρακλή και παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος δεν αντιστάθηκε στην πρόκληση όπως σημείωσε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόσκληση από μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Ηρακλής. Οι άνθρωποι του με τους οποίους έχω πολύ καλές σχέσεις εδώ και χρόνια, μου ζήτησαν να βοηθήσω να οργανωθεί και να βελτιωθεί η ομάδα, και το κάνουν εδώ και τέσσερα χρόνια. Κάποια στιγμή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αποφάσισα να βοηθήσω μια ομάδα που αξίζει να είναι στην Α1», ανέφερε.

-Αναλαμβάνετε όμως σε δύσκολη καμπή, γιατί η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα…
«Οι τρεις ήττες μας δυσκολεύουν, είναι η αλήθεια, αλλά εκείνο που θέλουμε είναι πρώτα να αρχίσουμε να παίζουμε σαν Ηρακλής. Να βάλουμε διάθεση στο παιχνίδι μας, πάθος, να τιμάμε τη φανέλα που φοράμε και τότε είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν και οι νίκες. Έχουμε συμφωνήσει πως θα προχωρήσουμε σύμφωνα με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, δεν πάμε με βιασύνη. Φέτος να οργανωθούμε, να συμμαζευτούμε, να κάνουμε κάποια πράγματα, και του χρόνου να κυνηγήσουμε αυτό που μας αξίζει σαν σύλλογος».

-Πώς αντιλαμβάνεστε την ανταπόκριση των παικτών στις απαιτήσεις σας; Μια αλλαγή προπονητή λένε όλοι ότι πάντα βοηθάει.
«Δεν είναι εύκολο για κάθε αθλητή να προσαρμοστεί σε απαιτήσεις ενός νέου προπονητή, όμως το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι γυρίζω το βράδυ σπίτι ευχαριστημένος. Τα παιδιά ανταποκρίνονται όσο μπορούν, προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις και αυτό με ικανοποιεί. Είναι όλοι καλοί παίκτες, αρκετοί απ” αυτούς πολύ έμπειροι και γνωστοί σ” όλον τον κόσμο, άρα περιμένω σύντομα να έχουν προσαρμοστεί στο απόλυτο».

-Ξεκινάτε με έναν αγώνα που θυμίζει την παλιά, καλή, Α1, κόντρα στο Περιστέρι…
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε εικόνα από επίσημο αγώνα του αντιπάλου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι εμείς δε θα είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα. Ευελπιστώ ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα, αποφασιστικοί και θα πάρουμε τη νίκη. Eκείνο που θέλω να δω όμως, είναι η αλλαγή της εικόνας μας στον αγωνιστικό χώρο».

-Ένα σχόλιο για τη φετινή Α2 όπου όλοι λένε τα καλύτερα;
«Δεν θα παραστρατήσω κι εγώ, αλλά δεν θα πρέπει να χάνουμε το δάσος. Στόχος αυτών των πρωταθλημάτων είναι και η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ, των ταλέντων, η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας για τα νέα παιδιά και η διάδοση του αθλήματος σε όλη τη χώρα. Σίγουρα είναι καλό που το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι τόσο ανεβασμένο και παίζουν παιδιά γνωστά, με εμπειρία, που θα προσελκύσουν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια σωστή, να μην είναι πυροτέχνημα όλο αυτό, και να δούμε καλά εθνικά πρωταθλήματα και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια».

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top