Αρχική  >  Ελλάδα  >  A2  > Ηρακλής

Η Θεσσαλονίκη πήρε το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων

Football
214
Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ βετεράνων παικτών θα διοργανωθεί το 2013 στην Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας την περασμένη Τρίτη.

Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ βετεράνων παικτών θα διοργανωθεί το 2013 στην Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας την περασμένη Τρίτη.


Σήμερα το μεσημέρι ο σύνδεσμος βετεράνων Θεσσαλονίκης έδωσε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για την ανάληψη της διοργάνωσης, που ουσιαστικά μόνο κέρδη μπορεί να φέρει στην πόλη, αφού το κόστος θα καλυφθεί σχεδόν εξ' ολοκλήρου εκ των... έσω! Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Σπύρος Στρατής τόνισε αρχικά πως “κάποιοι απο σας γνωρίζουν καλά το σωματείο και τις δραστηριότητές τους. Ξεκινήσαμε πριν 18 χρόνια, σήμερα στις τάξεις μας συμμετέχουν νέοι από 37 ως 77 ετών, μιλάμε για γενιές βετεράνων. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα στενά όρια της πόλης. Ομάδες μας έπαιξαν από την ακριτική Πρέσπα ως τη Ξάνθη και από τη Φιλιππούπολη ως τη Σύρο... Συμμετέχουμε στα παγκόσμια και ρυρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 2000 και μετά. Η καλή μας παρουσία, οι καλές σχέσεις με την παγκόσμια ομοσπονδία (FIMBA), μας οδήγησαν να υποβάλλουμε το αίτημα για τη ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης. Οι υπεύθυνοι επισκέφτηκαν την πόλη μας και λαμβάνοντας υπ' όψιν την αρτιότητα των γηπεδικών εγκαταστάσεων, την μπασκετική παράδοση και το σπουδαιότερο ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοικτή πόλη με σημαντική ιστορία και θέση έδωσαν το πράσινο φως. Η επίσημη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη στη Βραζιλία στο 11ο παγκόσμιο πρωτάθλημα”. Πρόσθεσε πως “η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν ανήκει μόνο στους βετεράνους, αλλά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα γενικότερα. Οι βετεράνοι μπαίνουν μπροστά, αλλά χρειάζονται βοήθεια. Οι φορείς του αθλητισμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια, τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να βρεθούν κοντά σε αυτή τη προσπάθεια. Όλοι ξέρουμε ότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές, αλλά το εγχείρημα αυτό μόνο βοήθεια μπορεί να προσφέρει στον τουρισμό, την οικονομία και το πληγωμένο μας γόητρο”.

Πως θα γίνει αυτό; Ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου Πάρης Πετράς έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, υπογραμμίζοντας πως “οι προβλέψεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρουν ότι θα πλησιάσουμε το νούμερο των 200 ομάδων. Μαζί με τους συμμετέχοντες αθλητές, την βοηθητική στελέχωση των ομάδων και τις οικογένειες των μελών, γιατί οι περισσότεροι συνδυάζουν αυτούς τους αγώνες με διακοπές υπολογίζεται ότι θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη περίπου 4.000 άνθρωποι! Ένα βασικό στοιχείο είναι ότι όλοι όσοι συμμετέχουν καλύπτουν τα έξοδα της παρουσίας τους και της συμμετοχής τους. Εμείς καλύπτουμε το οργανωτικό και κάποιες εκδηλώσεις. Αυτό είναι το μεγάλο συν γιατί πραγματικά έχουμε να κερδίσουμε από την παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων στη διοργάνωση αυτή. Από ξενοδοχεία, φαγητό, γενικά έξοδα, τουριστικά πακέτα και διακοπές που προγραμματίζουν πολλοί και μετά τη διοργάνωση των αγώνων που διαρκούν 9 ημέρες, περιμένουμε πάνω από επτά εκατομμύρια δολάρια εισροή συναλλάγματος στη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό ποσό”.

Για την άρτια διοργάνωση απαιτούνται 10-12 γήπεδα, περίπου 100 διαιτητές και 100 κριτές και τουλάχιστον 500 εθελοντές. Υπάρχει κατηγοριοποίηση τους αγώνες ανάλογα με την ηλικία, ανά πέντε χρόνια. Οι άνδρες ξεκινούν από 35 ετών, οι γυναίκες από 30 ετών και φτάνουν μέχρι 75+ και 55+ αντίστοιχα.
διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top