Αρχική  >  Ελλάδα  >  A2  > Ηρακλής

"Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά..."

Football
208
Αφιερωμένη στις αποκαλύψεις του BASKETNET ήταν η σημερινή στήλη του Νίκου Παπαδογιάννη, "Στο στόμα του Νίκου", στην εφημερίδα SPORTDAY. Διαβάστε το σχόλιο του.

Αφιερωμένη στις αποκαλύψεις του BASKETNET ήταν η σημερινή στήλη του Νίκου Παπαδογιάννη, "Στο στόμα του Νίκου", στην εφημερίδα SPORTDAY. Αφού του εκφράσουμε τον απόλυτο σεβασμό μας για την πένα του, αναδημοσιεύουμε το σχόλιο και τον ευχαριστούμε...: 

Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά...

Οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας www.basketnet.gr προκάλεσαν πάταγο στην πιάτσα, αλλά ο εγκαλούμενος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ απαντά με εκκωφαντική σιωπή, ελπίζοντας προφανώς ότι το θέμα θα ξεχαστεί, όπως ξεχάστηκαν τόσοι και τόσοι μικροί σεισμοί στον ταλαίπωρο ελληνικό αθλητισμό. Εφ'όσον δεν μετέχουν στο χορό των καταγγελιών οι εφημερίδες και τα κανάλια, ο θόρυβος είναι υπόκωφος και ο Βασίλης Οικονομίδης τον προσπερνάει με αδέξιες ντρίμπλες. Μόνο τρία έντυπα αναδημοσίευσαν χθές το θέμα. "Αύριο δεν θα το θυμάται κανείς", θα είπαν στην οδό Ερατοσθένους.
Ας κάνω έναν κόπο να αναπαράγω και εδώ τις αποκαλύψεις, μήπως και υπάρξει επίσημη διευκρίνιση ή έστω διάψευση. Σύμφωνα λοιπόν με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του basketnet, το εξοδολόγιο με τις εγκεκριμένες (ή και προεγκεκριμένες) δαπάνες του ΕΣΑΚΕ για το τελευταίο τετράμηνο του 2010 περιέχει δράκους και τέρατα, με αιτιολογίες 
που αγγίζουν τα όρια του εξωφρενικού και καθρεφτίζονται σχεδόν αποκλειστικά στον πρόεδρό του:

* Εξοδα παραστάσεως μηνιαίου ύψους 2.000 ευρώ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, επιπρόσθετα στο μισθό του προέδρου, κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το μηνιάτικο του Β.Οικονομίδη ανέρχεται σε 6,5 χιλιάρικα. Mήπως πρέπει να μιλάμε για μισθό 8.500 ευρώ;
* Εξοδα μετακίνησης και διαμονής του ΠΑΟΚ, ύψους 3.412 ευρώ. Για ποιό λόγο πλήρωσε ο ΕΣΑΚΕ τη δαπάνη της μετακίνησης μίας ομάδας και μάλιστα της ομάδας από την οποία προέρχεται ο πολύς Οικονομίδης; Είναι πάγια τακτική αυτή; Αφορά και τις άλλες ομάδες;
* Προσωπικές δαπάνες του προέδρου, όχι βέβαια ικανές να στοιχειοθετήσουν σκάνδαλο, αλλά αρκετές για να καταδείξουν τη νοοτροπία του ανδρός: 1,60 ευρώ για αγορά αθλητικής εφημερίδας, 7,80 ευρώ για τσιγάρα.
* Άλλα έξοδα υπό τη σιβυλλική επικεφαλίδα "φιλοδωρήματα", που χρεώνονται γενικώς στο Σύνδεσμο: 10 ευρώ για κάποια δωρεά σε κέντρο απεξάρτησης και 48 ευρώ (σε δύο διαφορετικές καταχωρήσεις) για τα κάλαντα που κάποια παιδάκια έψαλαν στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ! Τους ζήτησαν άραγε και απόδειξη;
Ολα αυτά τα έξοδα έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Η τωρινή διοίκηση του ΕΣΑΚΕ βαυκαλίζεται ότι είναι επιτυχημένη, ότι παράγει έργο και προάγει το μπάσκετ. Οι τυμπανοκρουσίες της θυμίζουν την ορχήστρα του "Τιτανικού", αυτήν που παιάνιζε ενώ το πλοίο βυθιζόταν, αλλά ας τις δεχθούμε, για χάρη της συζήτησης.


Αν μη τι άλλο, είχε ως τώρα κινηθεί σε καθαρά νερά, δίχως να δώσει δικαίωμα για σκανδαλολογία. Δεν δικαιούται πλέον να επικαλεστεί το τεκμήριο της αθωότητας. Θα πρέπει πρώτα να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά. Πειστικές εξηγήσεις, επί της ουσίας, όχι εξηγήσεις του τύπου "οι-κακοί-δημοσιογράφοι-μας-κάνουν-πόλεμο". Προς το παρόν, σιωπά. Δεν αξίζουν μια διευκρινιστική ανακοίνωση όλα αυτά; Για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ, για να μη μείνει ρετσινιά.
Αλλά γιατί να χαλάω εγώ τη ζαχαρένια μου, αφού τα μέλη του ΕΣΑΚΕ έδωσαν την ευλογία και την υπογραφή τους; Το επαγγελματικό ελληνικό μπάσκετ έχει τη διοίκηση που του αξίζει, διοίκηση που -άλλωστε- επιβραβεύτηκε πρόσφατα με την επανεκλογή της για τέταρτη θητεία. Μάλιστα, τέταρτη. Με 14 ψήφους υπέρ και 1 λευκό. Αφού αρέσει στις ΚΑΕ αυτός ο τραγέλαφος, ας τον λουστούν. Και ας πληρώνουν και τα τσιγάρα του προέδρου, που πρώτος και καλύτερος έσπευσε κάποτε στην Πυλαία να καταστρατηγήσει την απαγόρευση του καπνίσματος. Να πάνε κάτω και τα φαρμάκια.
Καλύτερα να μην ανοίγουν όμως την πόρτα αβασάνιστα στα παιδάκια που κρατάνε τρίγωνα, γιατί αυτές τις μέρες κυκλοφορούν ληστές μεταμφιεσμένοι σε υπάλληλοι της Απογραφής. Αν πέσει ο ΕΣΑΚΕ θύμα ληστείας, θα είναι αδύνατο να δικαιολογηθούν τα έξοδα με τιμολόγια και αποδείξεις.


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top