Αρχική  >  Ελλάδα  >  A2  > Ηλυσιακός

Κουφός: "Διαφορά φιλοσοφίας"

Football
298
Στην διαφορά φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει τον Ηλυσιακό, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί εδώ και καιρό στην ομάδα, στάθηκε ο Στέργιος Κουφός.

 
Στην διαφορά φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει τον Ηλυσιακό, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί εδώ και καιρό στην ομάδα, στάθηκε στη συνομιλία του με τους εκπροσώπους Τύπου, στην σημερινή εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ, ο Στέργιος Κουφός:

«Η ομάδα μας έχει διπλό αλλά εξίσου σημαντικό στόχο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ένας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Πέρα όμως από το... βαθμοθηρικό μέρος της ιστορίας, για μας είναι σημαντικό τα παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα και δεν έχουν ξαναπαίξει στην κατηγορία να αποδείξουν ότι είναι ανταγωνιστικά και να αφήσουν το στίγμα τους, τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ. Τα τελευταία δέκα χρόνια, τουλάχιστον, ο Ηλυσιακός είναι μία από τις ελάχιστες, για να μην πω η μοναδική ομάδα που δουλεύει τόσο πολύ στην παραγωγική διαδικασία και αυτό πρέπει να πιστωθεί στον ιδιοκτήτη της ομάδας, που εμπνεύστηκε και λειτούργησε αυτό το σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη φορά που η ομάδα ήταν στην Α1, τουλάχιστον επτά παιδιά βρήκαν τον χώρο τους στο πρωτάθλημα, παίρνοντας μεταγραφή σε άλλες ομάδες. Για μένα λοιπόν είναι ένα προσωπικό στοίχημα κάποια από τα «παιδιά» μου να κάνουν καριέρα στην Α1 και παράλληλα να καταφέρουμε να σωθούμε, γνωρίζοντας τις δυσκολίες της αποστολής μας», τόνισε αρχικά ο Στέργιος Κουφός, συνεχίζοντας:

 «Ο Ηλυσιακός έχει μία ακόμη μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Το απίστευτο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ όλων. Είμαστε στην κυριολεξία μία οικογένεια, με τα καλά και τα άσχημα της. Αγαπιόμαστε σαν οικογένεια, μαλώνουμε σαν οικογένεια και προχωράμε σαν οικογένεια. Γι’αυτό και όποιος περνάει από την ομάδα διατηρεί πάντα επαφή μαζί της».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή της ομάδας, κυμάνθηκε και ο «κάπτεν», Σάκης Καρύδας: «Κάθε αθλητής θέλει να αγωνιστεί στην Α1 και όλοι μας θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε αυτή τη χρονιά και ταυτόχρονα να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε περαστικοί απόν την κατηγορία. Έχουμε το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην Α1 και αυτό που υπάρχει στο μυαλό μας είναι όχι μόνο να σωθούμε αλλά να παίξουμε και καλό μπάσκετ».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Στρέγλος, έκανε ένα μίνι απολογισμό της δωδεκαετούς παρουσίας του στα Ιλίσια, λέγοντας: «Στην αρχή οι Ιλισιώτες, μας αντιμετώπισαν αυστηρά ως... επαγγελματίες, που ήρθαν στην ομάδα για να κάνουν μια δουλειά. Πιστεύω ότι με την πορεία μας, αποδείξαμε στον κόσμο ότι αγαπάμε αυτή την ομάδα, πονάμε τον σύλλογο και τουλάχιστον έπειτα από δώδεκα χρόνια δεν μπορώ να δεχτώ από κανέναν να πει ότι δεν είμαι Ηλυσιακός. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα σταθεί και πάλι δίπλα μας και ελπίζω ότι όλοι θα καταλάβουν πως είναι προτιμότερο για την ομάδα να δαπανάει τα χρήματα της σε άλλους σκοπούς και όχι σε πρόστιμα από τυχόν υβριστικά συνθήματα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, Θανάσης Δούνης, αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στο Κλειστό των Ιλισίων: «Κατά 90% είμαστε έτοιμοι. Τα δύσκολα έχουν γίνει και απομένουν ορισμένες πινελιές ώστε το γήπεδο να είναι καθόλα έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες της Α1. Αισιοδοξώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα, με την βοήθεια φυσικά και του Δήμου».  διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top