Αρχική  >  Ελλάδα  >  A2  > Αρκαδικός

Η «πρώτη» του Αρκαδικού

Football
226
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ η πρώτη συγκέντρωση του Αρκαδικού εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ η πρώτη συγκέντρωση του Αρκαδικού εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης.

Το παρών στην συγκέντρωση όπως ήταν αναμενόμενο έδωσαν όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (Μίσκοβιτς, Λέβεν, Μόρφης, Προδρόμου, Κόκκαλης, Αντωνιάδης, Κατιάκος, Νεοφυτίδης, Μπρόζος) μαζί με τον μοναδικό «παλιό» Μύρωνα Παπαδάκη.

Στην πρώτη συγκέντρωση η διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο του Αρκαδικού καλωσόρισαν τους παίκτες της ομάδας και στην καθιερωμένη ομιλία τους, οριοθέτησαν τους στόχους της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μπάσκετ Μιχάλης Σμυρνιώτης που καλωσόρισε τους παίκτες στην «οικογένεια του Αρκαδικού» επεξηγώντας άμεσα πώς οι άνθρωποι που αποτελούν τη διοίκηση της ομάδας έχουν περάσει από όλες τις θέσεις του τμήματος και πρώτα από όλα ως παίκτες για πολλά χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Αρκαδικού έθεσε ως στόχο της περιόδου τον πρωταθλητισμό, ενώ έκανε λόγο για τις απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν στην ομάδα προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τονίζοντας από την πλευρά του πώς είναι πολύ σημαντική η πειθαρχία στις τάξεις της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «αν δεν υπάρχει πειθαρχία, δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από όλους τους παράγοντες της ομάδας, όπως είναι ο Δημήτρης Ζαμπαθάς, ο Νίκος Κουτσουμπός, ο Παναγιώτης Παγκράτης, ο Πάνος Χαραλαμπόπουλος και ο Παναγιώτης Μπασακιώτης, οι οποίοι τόνισαν από την πλευρά τους πώς «όλοι οι άνθρωποι της ομάδας θα κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν το έργο σας» ενώ ζήτησαν να υπάρχει καλή εικόνα της ομάδας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. «Είναι σημαντικό να γίνουμε ομάδα. Αν έχουμε πετύχει κάτι τα τελευταία χρόνια, είναι γιατί γίναμε όλοι μία ομάδα. Αν ενώσουμε τις δικές μας δυνάμεις με τις δικές σας, τότε όλα θα πάνε καλά. Η Τρίπολη αγαπάει το μπάσκετ και είναι στο χέρι σας να φέρετε ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τους παράγοντες της ομάδας.

Ο Μπάμπης Αλεξόπουλος ήταν ο πρώτος εκ των προπονητών που καλωσόρισαν τους παίκτες του Αρκαδικού, τονίζοντας πώς πρέπει να υπάρχει διάθεση για δουλειά στο γήπεδο από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, ενώ δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις ευχές του απόντα Γιάννη Καστρίτη σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος τόνισε αρκετά πράγματα περνώντας το δικό του μήνυμα προς τους παίκτες τονίζοντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω οκτώ σημεία:
-    «Η επιλογή παικτών δεν ήταν τυχαία. Πιστεύω σε σας και θέλω να κάνετε καλό πρωτάθλημα, πρώτα για σας και μετά για την ομάδα»
-    «Η προσωπική σας επιτυχία πρέπει να έρθει μέσα από την ομάδα»
-    «Οι δέκα νέοι παίκτες αποτελούν ρίσκο για κάθε ομάδα. Φέτος χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά στο γήπεδο και περισσότερη υπομονή από όλους.»
-    «Ο Αρκαδικός θα πρέπει να καθιερωθεί στην κατηγορία.»
-    «Πάνω από όλους είναι η ΟΜΑΔΑ. Δεν υπάρχει STAR. Κανείς δεν θα είναι πάνω από κανέναν.»
-    «Πρέπει να υπάρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους συμπαίκτες σας και πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ για την προσπάθεια της ομάδας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τους ρόλους που θα έχετε»
-    «Πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.»
-    «Κάθε ομάδα χτίζεται τους δύο πρώτους μήνες.»

Παρευρέθηκαν ακόμα στην «πρώτη» συνάντηση του Αρκαδικού οι γιατροί Κώστας Κωτσιόπουλος, Φώτης Μαλλίρης, ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Κόκκινος και η υπεύθυνη του τμήματος μάρκετιγκ Αλεξία Ροινιώτη.

Μετά την πρώτη συνάντηση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (που διήρκησε  περίπου 45 λεπτά), η διοίκηση του Αρκαδικού παρέθεσε γεύμα στους παίκτες σε γνωστό μαγαζί στην περιοχή του Κάψια.

Την Δευτέρα το πρωί, οι παίκτες του Αρκαδικού θα περάσουν από αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το απόγευμα (7.30 μ.μ.) της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας με τρέξιμο στο γήπεδο του Παναρκαδικού.

Το νέο πρόσωπο και η απουσία

Ένα νέο πρόσωπο είχε η «πρώτη» του Αρκαδικού, αφού η παλιά πρωταθλήτρια του Αρκαδικού στο μήκος Αλεξία Ροινιώτη, ανέλαβε το τμήμα μάρκετιγκ της ομάδας μετά από την μεγάλη εμπειρία που απέκτησε τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα σε αντίστοιχες θέσεις μεγάλων εταιρειών.

Την ίδια στιγμή υπήρξε και μία απουσία στην «πρώτη» του Αρκαδικού, καθώς ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σμυρνιώτη στο τεχνικό επιτελείο, Γιάννης Καστρίτης, παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι παρών στην «πρώτη» της φετινής αγωνιστικής περιόδου..

Σε ρόλο μεταφραστή ο Μπρόζος

Σε ρόλο μεταφραστή ο Γιώργος Μπρόζος, που την ώρα που μιλούσαν οι άνθρωποι της διοίκησης και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, μετέφραζε στους δύο ξένους παίκτες (Λέβεν, Μίσκοβιτς) τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Μετά τη θητεία του στις ΗΠΑ ο Μπρόζος γνωρίζει άριστα την αγγλική και έκανε άψογη μετάφραση στους δύο συμπαίκτες του, βάζοντας τους έτσι επακριβώς στο νόημα των όσων ειπώθηκαν.
διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top