Αρχική  >  Ελλάδα  >  Stoiximan.gr Basket League  > Λαύριο

"Αν είχα χάσει τις βολές θα... "

Football
186
Ο Αργύρης Καμπούρης 23 χρόνια μετά ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ, σκέφτεται τι θα είχει γίνει αν δεν τις είχε βάλει... Δείτε σε βίντεο κάποιες από τις στιγμές που έβγαλαν τους Έλληνες στους δρόμους... Ελλάδα-ΕΣΣΔ 103-101...

Σε κάποιους αρκεί μια στιγμή για να αλλάξουν τον κόσμο... Για τον Αργύρη Καμπούρη, οι στιγμές ήταν δύο και μάλιστα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων... Με τις δύο εύστοχες βολές, του ο "τίμιος γίγαντας" σκότωσε το θηρίο και γράφοντας το ιστορικό Ελλάδα-ΕΣΣΔ 103-101, έβγαλε 11 εκατομμύρια Έλληνες... Πρωταθλητές Ευρώπης, στους δρόμους. Εικοσιτρία χρόνια μετά πολλά έχουν γραφτεί και ακόμη περισσότερα έχουν ειπωθεί γι'αυτό το έπος...

Τι θα γινόταν όμως αν ο Καμπούρης δεν είχε βάλει τις βολές; Η απάντηση από τον ίδιο: "Προφανώς θα με θυμόντουσαν όλοι... βρίζοντας! (γέλια) Θα με έβλεπαν στο δρόμο και θα έλεγαν: "Να ο Καμπούρης... Αυτός που έχασε τις βολές και δεν πήραμε το ευρωπαϊκό..." Δεν ακούγεται ιδιαίτερα τιμητικό ε; (Γέλια) Οπότε καλύτερα που τις έβαλα...", λέει στο basketnet.gr ο άνθρωπος που έκλεψε τη δόξα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φάνη και των άλλων παιδιών, αποτελώντας τον αιώνιο ΗΡΩΑ του ελληνικού μπάσκετ. Ένα μπάσκετ που πήρε όμως όσα έπρεπε από εκείνη την επιτυχία; "Ναι... Νομίζω πως αυτό που κατάφερε εκείνη η παρέα είχε και συνέχεια. Αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε. Βγήκαν πολλές φουρνιές παιδιών στη συνέχεια, υπήρξαν και άλλες διακρίσεις και ανέβηκε το επίπεδο του αθλήματος στην Ελλάδα".

Η "παρέα" έλαβε το μερίδιο που της αντιστοιχούσε από το έπος; "Κι εμείς νομίζω ότι κερδίσαμε πολλά πράγματα... Σε όλα τα επίπεδα. Το δυσάρεστο όμως είναι πως πολλά από τα παιδιά δεν είναι τώρα στο μπάσκετ. Δυσάρεστο και άδικο... Δεν γίνεται να μην είναι στο μπάσκετ ο Γκάλης και ο Φάνης... Θα έπρεπε να βρίσκονται στο χώρο. Έχουν πολλά να προσφέρουν", ξεκαθαρίζει ο Καμπούρης και εδώ που τα λέμε μόνο άδικο δεν έχει... Ακούει κανείς.

Ν.Σ.


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top