Χαμός με όσα είπε ο Συμεωνίδης στο basketnet.gr

Football
191
Η συνέντευξη Συμεωνίδη στο basketnet.gr με την οποία ξεκαθάρισε ότι ο Στέλιος Κουκουλεκίδης δεν επιστρέφει στους πίνακες της Α1, προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του διαιτητή, Παντελή Δέδε.

Η συνέντευξη του Στέλιου Συμεωνίδη στο basketnet.gr με την οποία, ο αρχιδιαιτητής, ξεκαθάρισε ότι ο Στέλιος Κουκουλεκίδης δεν θα επιστρέψει στους πίνακες της Α1, προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του διαιτητή, Παντελή Δέδε. Με επιστολή του, ο έγκριτος νομικός ξεκαθαρίζει ότι πρότεινε στον πελάτη του να καταθέσει αγωγή αποζημώσεως κατά παντός υπευθύνου για διαφυγόντα κέρδη.

Η επιστολή Δέδε:

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Το ΑΣΕΑΔ με την με αριθμό 153/21.12.2009 απόφαση του Αου Τμήματος έκρινε ότι η απόφαση των ΚΕΔ/ΟΔΚΕ/ΕΟΚ να αρνηθούν τη συμμετοχή του διεθνή διαιτητή κ. Κουκουλεκίδη στους καταλόγους των εν ενεργεία διαιτητών είναι παράνομη και ακύρωσε τη σχετική απόφαση.

Τα ΑΣΕΑΔ εξέτασε και δέχτηκε τον πρώτο λόγο της προσφυγής δηλαδή το γεγονός ότι η εφαρμοζόμενη τακτική περί απαγόρευσης στους άνω των 50 ετών διαιτητές άσκησης του λειτουργήματος- επαγγέλματος δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, υπουργική απόφαση, καταστατικό, κανονισμό, προκήρυξη, απόφαση της ΚΕΔ/ΟΔΚΕ/ΕΟΚ/Ελληνικής Πολιτείας και της FIBA.

Δεν εξέτασε όμως την  πλήρη αντίθεση προς το Κοινοτικό Δίκαιο και την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων,  έστω και εάν υπήρχε γραπτή και επίσημη πρόβλεψη.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Συμεωνίδης προέβη σε άμεσες δηλώσεις σε ΜΜΕ περί μη εφαρμογής της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, οι οποίες είναι απαξιωτικές  τόσο για ένα αθλητικό όργανο, το ΑΣΕΑΔ, όσο και για τη θεσμική θέση την οποία ο ίδιος κατέχει, πρότεινα στον κ. Κουκουλεκίδη (α) να καταγγείλει το γεγονός στην ΕΦΙΠ ( άσχετα με τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης του …αθλητικού εισαγγελέα ) και (β) να καταθέσει αγωγή αποζημιώσεως κατά παντός υπευθύνου για διαφυγόντα κέρδη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς     

Παντελής Δέδες"

 

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top