Αρχική  > Ευρώπη

Το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ αναγόρευσε επίτιμο καθηγητή τον Δημήτρη Ιτούδη

Football
3750
Το πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, στο οποίο σπούδασε Φυσική Αγωγή με ειδικότητα μπάσκετ στα φοιτητικά χρόνια του, αναγόρευσε επίτιμο καθηγητή τον Δημήτρη Ιτούδη!

Ο διευθυντής του Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής του Ζάγκρεμπ (KIF Zagreb, Kinesiology Faculty of Zagreb), Τόμισλαβ Κριστίτεβιτς, και ο καθηγητής του μπάσκετ, Νταμίρ Κναζ, υποδέχτηκαν ως επίσημο προσκεκλημένο τους τον -πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Δημήτρη Ιτούδη και του επεφύλασσαν μία ευχάριστη έκπληξη, την αναγόρευσή του δηλαδή, με απόφαση του Πανεπιστημίου, σε επίτιμο καθηγητή.

Η επίσημη τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δημήτρης Ιτούδης θα λάβει την έδρα του στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου στην Κροατία. Ο Έλληνας προπονητής, από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως προσκαλεί στη Μόσχα –με κάλυψη των εξόδων από τον ίδιο- τον φοιτητή με ειδικότητα μπάσκετ που θα έχει την καλύτερη βαθμολογία, ώστε να περάσει πέντε ημέρες με την ομάδα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ και να δει πως δουλεύουν στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε για την τιμή αυτή που του έγινε ως ένδειξη αναγνώρισης της αξίας του από το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ: «Είναι σαφώς πολύ μεγάλη τιμή για εμένα η αναγόρευσή μου ως επίτιμος καθηγητής και προπονητής στο Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής του Ζάγκρεμπ, στο οποίο και σπούδασα. Θέλω να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο, τον διευθυντή Τόμισλαβ Κριστίτεβιτς και τον καθηγητή του μπάσκετ, Νταμίρ Κναζ, για αυτήν την τιμή που μου έκαναν και τη μεγάλη αναγνώριση που αισθάνθηκα ότι μου έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής μου.

Από την πλευρά μου, ένιωσα την ανάγκη να δώσω και εγώ κάτι πίσω στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Προσκάλεσα τον καλύτερο φοιτητή της σχολής μπάσκετ του Πανεπιστημίου στη Μόσχα να περάσει 5 ημέρες με την ομάδα της ΤΣΣΚΑ, όπου θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά πώς λειτουργούμε στην μπασκετική μας καθημερινότητα.

Επίσης, θεωρώ μεγάλη τιμή και εξαιρετική εμπειρία τη συμμετοχή μου ως βασικός ομιλητής στο μεγάλο αυτό Φόρουμ που διοργανώθηκε και στο οποίο μου δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστώ τις απόψεις και τις εμπειρίες μου μαζί με πολύ μεγάλες προσωπικότητες, τόσο αθλητές και προπονητές όσο και πολιτικούς και επιχειρηματίες. Ήταν ένα εξαιρετικό πάνελ, αλλά και ένα απαιτητικό κοινό, το οποίο συμμετείχε ενεργά με σχόλια και ερωτήσεις και πιστεύω πως όλοι οι συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν αυτή την εμπειρία».

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής σε Συνέδριο σχετικό με τον αθλητισμό που έλαβε χώρα στην Κροατία, στο οποίο εκτός των άλλων παρέστησαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, καθώς και ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ. Το θέμα που ανέπτυξε ο Ιτούδης είχε τίτλο: «Πώς να επιτευχθούν μεγάλα αποτελέσματα σε περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού».

Μετά την εισήγησή του, ο Δημήτρης Ιτούδης τιμήθηκε για τις επιτυχίες του από την εφημερίδα "Sportske Novosti", η οποία ήταν συνδιοργανώτρια του Συνεδρίου. O τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμμετείχε επίσης στο κεντρικό πάνελ με θέμα συζήτησης τις δυσκολίες της επιτυχίας σε υψηλό ανταγωνισμό και στο οποίο 300 καλεσμένοι απηύθυναν τις ερωτήσεις τους.

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top