Αρχική  >  Ευρώπη  > Euroleague

Επέβαλε πρόστιμο σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ η Euroleague!

Football
294
Επιβολή προστίμου σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποφάσισε η Euroleague, με αφορμή την παραβίαση όρων οικονομικής σταθερότητας και του Financial Fair Play της διοργάνωσης.

Στην απόφαση να επιβάλει χρηματική ποινή σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας προέβη το οικονομικό πάνελ της Euroleague. Όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση, οι δύο ομάδες παραβίασαν συμφωνηθέντες όρους που έχουν να κάνουν και με συμβόλαια παικτών τις δύο τελευταίες αγωνιστικές σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε αρχικά πρόστιμο ύψους 14.000 ευρώ για την μη παροχή απαραίτητων εγγράφων και μη τήρηση των προθεσμιών που έχουν αποφασιστεί, ενώ θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 70.000 ευρώ διότι οι μισθοί των παικτών της ομάδας υπερέβησαν το 65% των συνολικών εσόδων μίας χρονιάς, κάτι που και απαγορεύεται.

Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το πρόστιμο (42.000 ευρώ) αφορά επίσης μη παροχή απαραίτητων εγγράφων και μη τήρηση των προθεσμιών. Τέλος, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου και διαχείρισης αποφάσισε την διεξαγωγή έρευνας (από εξωτερική εταιρεία) για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ σχετικά με την πιθανή ή όχι συμμόρφωσή του με τους κανόνες λειτουργίας.


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top