Αρχική  >  Ευρώπη  >  Euroleague  > Ολυμπιακός

Παπαλουκάς : «Ήθελα να είμαι στη θέση του Διαμαντίδη...»

Football
2995
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς θυμήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σουτ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ,το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό με τη Γαλλία το 2005.

Συγκεκριμένα,ο «Τεό» μιλώντας στο σεμινάριο «Front Runners in Sports Management event» που διοργανώνεται απο το Deree και το Fox Sports Stories,τόνισε : «Το σημαντικό είναι να διαθέτεις την καρδιά να σκοράρεις.Δεν έχεις επιλογή,ο χρόνος είναι "3-2-1".Όλοι θα σουτάρουν.Το θέμα είναι ποιος θα σκοράρει.Δεν είναι δύσκολο σουτ.Το καλό στοιχείο αφορά στο ότι η μπάλα πήγε στον Διαμαντίδη ο οποίος είχε...το κουράγιο να σκοράρει(γέλια).Εγώ ήμουν έξω γιατί είχα κάνει πέντε φάουλ.Η ομάδα ήταν πιο σημαντική.Ήθελα να είμαι στην θέση του Δημήτρη αλλά το σημαντικό ήταν να πάρουμε αυτό το σουτ.Αν δεν έκανα το φάουλ,δεν θα είχαμε την ευκαιρία.Σε αυτή την ομάδα ήμασταν 15-16 παίκτες που καταλάβαμε ότι βρισκόμασταν στο κατάλληλο μέρος την σωστή στιγμή.Καταλάβαμε ποιός ήταν έτοιμος να σουτάρει,θυσιαστήκαμε».

Ο Παπαλουκάς θυμήθηκε επίσης την ιστορική νίκη επί της Team USA στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας ,λέγοντας : «Αν παίζαμε αυτόν τον αγώνα 1.000 φορές θα χάναμε τις 999.Το θέμα ήταν ότι ήμασταν έτοιμοι για να τα καταφέρουμε αυτή τη μια.Δεν έχουν χάσει έκτοτε και αυτό δείχνει πολλά για το επίτευγμα μας.Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι μπορούσαμε να τους κερδίσουμε μέχρι και ένα λεπτό πριν το φινάλε.Τότε κοιταχτήκαμε μεταξύμας και αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε».


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top