Αρχική  > ΕΣΑΚΕ

Γαλατσόπουλος: «Όλοι μαζί για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος»

Football
12759
Την ανάγκη για ενότητα όλων των φορέων του ελληνικού μπάσκετ με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του πρωταθλήματος υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, προλογίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης της νέας σεζόν στην Α1.

«Το άθλημα του μπάσκετ μας διδάσκει ότι η ομαδικότητα, η κοινή προσπάθεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχει ένα σύνολο τον στόχο του. Θέλουμε και επιζητούμε τον ειλικρινή διάλογο και την εποικοδομητική συνεργασία με την Πολιτεία, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον ΠΣΑΚ και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές για την εδραίωση της αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος και την δημιουργία των συνθηκών για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ,» ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου στην παρουσίαση του 27ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος στο Athens Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το μήνυμά του δεν ήταν άλλο από την ανάγκη για εξάλειψη της βίας από τους αγωνιστικούς χώρους: «Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε περισσότερα. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν στο αγωνιστικό και μόνο πλαίσιο και μαζί σαν ένα σώμα να επιδιώξουμε να εξαλείψουμε την βία στα γήπεδα και να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο το προϊόν μας,» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά ο λόγος του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου:

«Σας καλωσορίζουμε στην Παρουσίαση του 27ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος με την οποία μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου της Basket League 2018-19.

Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει με τις καλύτερες προοπτικές των τελευταίων ετών για μια σειρά από λόγους που θα αναλύσω αμέσως. Πρώτα από όλα γιατί το τζάμπολ της Basket League έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το 2019. Και σε αυτή την πρόκριση είχαν σημαντική συμβολή πολλοί παίκτες του Πρωταθλήματος μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται μαζί μας σήμερα.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η Basket League 2018-19 θα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά Πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Όλες οι ομάδες από την κορυφή μέχρι τις ομάδες που ανήλθαν από την Α2 έχουν κατά γενική ομολογία ενισχυθεί και είναι έτοιμες να προσφέρουν θεαματικούς και συναρπαστικούς αγώνες στους Έλληνες φιλάθλους.

Θέλω να συγχαρώ τους ιδιοκτήτες, τους παράγοντες, τους χορηγούς και τους φιλάθλους που στηρίζουν τις ομάδες γιατί χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους το επαγγελματικό μπάσκετ δεν θα βρισκόταν σε τόσο υψηλό επίπεδο και το Πρωτάθλημα μας δεν θα ήταν από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Η βελτίωση του επιπέδου και της ανταγωνιστικότητας του Πρωταθλήματος, η αναβάθμιση του σε όλα τα επίπεδα, επιβεβαιώνεται από την τηλεοπτική και τις χορηγικές συμφωνίες που πέτυχε ο ΕΣΑΚΕ, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν μακροπρόθεσμη διάρκεια.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο το επαγγελματικό μπάσκετ επέστρεψε στο τηλεοπτικό «σπίτι» του, την ΕΡΤ και η συνεργασία μας με την δημόσια τηλεόραση ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές. Το μπάσκετ μπήκε ξανά στα σπίτια όλων των Ελλήνων και η ανταπόκριση του κοινού ήταν αξιοσημείωτη, με αποτέλεσμα να ανανέωσουμε την συνεργασία μας για δύο ακόμη σεζόν.

Επιπλέον, οι χορηγικές συμφωνίες δίνουν στον ΕΣΑΚΕ και στις ΚΑΕ μέλη μας την αναγκαία σταθερότητα και ασφάλεια, ώστε να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο το Πρωτάθλημα μας και οι Έλληνες φίλαθλοι να «αγκαλιάσουν» ακόμη πιο στενά και μαζικά το επαγγελματικό μπάσκετ.

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, εξασφαλίσαμε την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ομάδων με συμφωνίες βελτιωμένες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και έχουμε την δυνατότητα:

* Να προσθέσουμε ακόμη μια χορηγική συνεργασία την οποία επιδιώκουμε.

* Και να προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ, στην ψηφιοποίηση του αρχείου του και στην λειτουργία εκπαιδευτικού προγράμματος για την επικοινωνία του αθλήματος και με σκοπό να προσελκύσουμε νέες γενιές φιλάθλων. Στόχο που τον θεωρούμε πολύ σημαντικό, γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει!

Έργο και καθήκον του ΕΣΑΚΕ είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες ώστε η άνοδος του Πρωταθλήματος να συνεχιστεί με ακόμη πιο έντονο ρυθμό.

Στο πλαίσιο αυτό:

* Αναβιώσαμε τον θεσμό του ΕΚΟ All Star Game, στην Πάτρα, με μεγάλη οργανωτική και τηλεοπτική επιτυχία.

* Προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ.

* Ενισχύσαμε την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος καθιερώνοντας από τη καινούργια αγωνιστική χρονιά, το κεντρικό, από τον ΕΣΑΚΕ, σύστημα καταβολής των αμοιβών των διαιτητών.

* Διοργανώσαμε για ακόμη μια χρονιά την εκστρατεία αλληλεγγύης «Basket Αγάπης» και συμμετείχαμε στην ετήσια διοργάνωση των τουρνουά «Τάπα στη βία και το ρατσισμό», ενώ προσθέσαμε μια νέα κοινωνική δράση την περίοδο των Χριστουγέννων τους «Μπασκετοβασίληδες».

Για την φετινή σεζόν προγραμματίζουμε με τους χορηγούς μας νέες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με σκοπό να ανταποδώσουμε στην κοινωνία την αγάπη της για το μπάσκετ, τις ομάδες και τους αθλητές, ενώ σχεδιάζουμε και μια καλοκαιρινή έκπληξη, που θα ανακοινώσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Το άθλημα του μπάσκετ μας διδάσκει ότι η ομαδικότητα, η κοινή προσπάθεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχει ένα σύνολο τον στόχο του. Θέλουμε και επιζητούμε τον ειλικρινή διάλογο και την εποικοδομητική συνεργασία με την Πολιτεία, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον ΠΣΑΚ και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές για την εδραίωση της αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος και την δημιουργία των συνθηκών για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε περισσότερα. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν στο αγωνιστικό και μόνο πλαίσιο και μαζί σαν ένα σώμα να επιδιώξουμε να εξαλείψουμε την βία στα γήπεδα και να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο το προϊόν μας.

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ και τους χορηγούς μας για την πολύτιμη στήριξη τους και εύχομαι σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές υγεία και να πετύχουν τους στόχους τους. Καλή επιτυχία, επίσης, στις ομάδες μας που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να κρατήσουμε και αυτή τη σεζόν την “σημαία” του αγαπημένου αθλήματος των Ελλήνων, του μπάσκετ ψηλά!»

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top