Αρχική  > EOK

Εθνική ομάδα: Πρώτη και καλύτερη

Football
6345
Η FIBA ανακοίνωσε το ranking των ομάδων και η Εθνική ομάδα θα τεθεί επικεφαλής ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Κίνα και το 11-1 με το οποίο έκλεισε τους αγώνες της έφεραν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης που θα γίνει στις 16 Μαρτίου στην πόλη Σενζέν της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα η Εθνική ομάδα με τις δύο νίκες που έκανε στους τελευταίους δύο αγώνες, κατάφερε να διατηρήσει την 8η θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα τεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι αυτό γιατί η Κίνα μεν, όπως ανακοινώθηκε θα είναι επικεφαλής σε ένα γκρουπ, αλλά ο αποκλεισμός της Σλοβενίας επέτρεψε στην Ελλάδα να είναι ουσιαστικά η 7η ομάδα της πρώτης 8άδας που θα δηλώσει παρούσα στη διοργάνωση κι έτσι, θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση.

Η διαφορά από την Αυστραλία, με δεδομένο ότι αφαιρέθηκε η χρονιά 2011 ήταν τελικά ελάχιστη, αλλά οι δύο νίκες που έγιναν με την Γεωργία και την Γερμανία επέτρεψαν στην Εθνική να κρατήσει την 8η θέση και να τεθεί επικεφαλής ομίλου στο Παγκόσμιο της Κίνας. Οι υπόλοιπες ομάδες που θα μπουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι: ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία και η Κίνα ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης.

Μπορείτε να δείτε εδώ το ranking

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top