Αρχική  > EOK

Ευρωπαϊκό Εφήβων: Η ΕΟΚ παρουσίασε το λογότυπο της διοργάνωσης

Football
6364
Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι και συγκεκριμένα το διάστημα 27 Ιουλίου-4 Αυγούστου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ των Εφήβων (U18).

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα σε Βόλο και Πορταριά και η ΕΟΚ εξέδωσε σήμερα (26/2) ανακοίνωση, με την οποία παρουσιάζει το λογότυπο του τουρνουά, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη μορφή του Κενταύρου.Η ανακοίνωση της ΕΟΚ με τίτλο «Ευρωπαϊκό U18: O Κένταυρος Χείρων» έχει ως εξής:«Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων (U18) επιστρέφει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Βόλο και στην Πορταριά (27/7-4/8).Το 2015 το λογότυπο της διοργάνωσης ήταν εμπνευσμένο από την Αργοναυτική Εκστρατεία. Το 2019 η έμπνευση ήρθε και πάλι από την παράδοση της περιοχής και την ελληνική μυθολογία για να μετουσιωθεί στην μορφή του Κενταύρου.Οι Κένταυροι εικάζεται πως ζούσαν στις σπηλιές του Πηλίου, γι' αυτό άλλωστε ονομάζεται και «βουνό των Κενταύρων». Ήταν μυθικά πλάσματα, τα οποία από τη μέση και πάνω είχαν ανθρώπινη μορφή και από τη μέση και κάτω το σώμα ενός αλόγου. Ο πιο διάσημος ήταν ο Κένταυρος Χείρων, μια σημαντική μορφή της ελληνικής μυθολογίας, λόγω των γνώσεων και της σοφίας του.Παρουσιάζεται σε πολλούς μύθους ως δάσκαλος ηρώων όπως ο Αχιλλέας, τον οποίο ανάθρεψε και στον οποίο δίδαξε τη τέχνη του κυνηγιού και του Ιάσονα, στον οποίο δίδαξε τη θεραπευτική. Δίδασκε επίσης μουσική, αστρολογία, γυμναστική, ηθική και πολλά άλλα.Ο Χείρων γεφυρώνει τη φύση και τον πολιτισμό. Η γνώση του για την μαγεία του φυσικού κόσμου μεταφέρθηκε στους ήρωες μαθητές του και μέσω αυτών στον υπόλοιπο κόσμο».

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top