Αρχική  > EOK

Βασιλακόπουλος: «Ο κόσμος θέλει και πρέπει να βλέπει την εθνική»

Football
544
Πασιχαρής για την 7η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις της εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μετά τη νίκη (70-63) επί της Σερβίας, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ο κόσμος θέλει και πρέπει να βλέπει την εθνική,» ήταν το σχόλιό του σχετικά με την κόντρα ανάμεσα σε FIBA και Euroleague για τα «παράθυρα» μεσούσης της σεζόν.

«Είναι μία μεγάλη βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό. Νομίζω ότι διασφαλίζουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παρουσία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ένα μεγάλο ραντεβού και πιστεύω πως με την συμμετοχή όλων των παικτών, κι αυτών που δεν είναι σήμερα εδώ, η Εθνική θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει. Η Σερβία είναι μεγάλη δύναμη, αλλά ο τρόπος που στάθηκαν τα παιδιά ήταν συγκλονιστικός. Η επιτυχία αυτή είναι ένας κρίκος και προστίθεται στην αλυσίδα των συνεχόμενων επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού,» δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ πρόσθεσε: «Αυτό διαμόρφωσε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά που έκαναν το 6-0. Αυτά έφεραν την Εθνική στα πρόθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείξαμε πως είμαστε ομάδα. Αγνοήσαμε τα κουτσομπολιά, όπως πάντα».

Για τα «παράθυρα» της FIBA, τόνισε: «Ο κόσμος θέλει και πρέπει να βλέπει την Εθνική. Αν η Εθνική δεν παίζει στην χώρα της, δεν μπορεί να προχωρήσει το μπάσκετ. Κάποτε είχαμε πέντε χρόνια να παίξει η Εθνική στην Ελλάδα. Τα παράθυρα είναι υποχρέωση και πρέπει όσοι φέρνουν εμπόδια, η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ, πρέπει να να συνταχθούν».

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η Εθνική να αγωνιστεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη: «Θέλουμε και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ας το σκεφτούν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες των γηπέδων. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο, γιατί είναι μέρα χαράς».


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top