Αρχική  > EOK

Κωστόπουλος: «Είμαστε εδώ για να παίξει ο ένας για τον άλλον»

Football
833

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων μετράει αντίστροφα για τον πρώτο της αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στο Νόβι Σαντ της Σερβίας


Το τζάμπολ θα γίνει αύριο (10/8) στις 14.45 απέναντι στην Γερμανία. Ο αρχηγός της ομάδας, Αναστάσης Κωστόπουλος, δεν στέκεται όμως μόνο στην πρεμιέρα και κοιτάει... ψηλά.

«Είναι ήδη μια πολύ ωραία εμπειρία αυτό που ζούμε με την Εθνική Ομάδα και ανυπομονώ να ζήσω και την ατμόσφαιρα ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά. Και θέλουμε κι εγώ και οι συμπαίκτες μου και όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα να την ζήσουμε ευχάριστα!». 

Ο Κωστόπουλος δεν κρύβεται και έχει και... μετάφραση γι’ αυτό το «ευχάριστα»: «Θέλουμε να πάμε καλά, να πάμε για ένα μετάλλιο. Κάναμε πολύ και σκληρή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, δώσαμε δυνατά φιλικά και πιστεύω πως είναι εφικτό».

Η ελληνική ομάδα θα πέσει από την αρχή στα δύσκολα, αφού στον όμιλό της βρίσκονται ακόμη η Κροατία, η Τουρκία και η Γερμανία: «Εντάξει... Είναι λίγο δύσκολος ο όμιλος, αλλά πιστεύω πως θα πάμε καλά. Με την Τουρκία για παράδειγμα έχουμε ήδη αναμετρηθεί σε φιλικούς αγώνες και την γνωρίζουμε καλά, όπως μας γνωρίζει κι αυτή».

Από τα μειονεκτήματα με μια πρώτη «ανάγνωση» στο ρόστερ της Εθνικής Παίδων, είναι πως απουσιάζουν τα ύψη: «Ναι, είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Δεν διαθέτουμε αυτό που λέμε «κορμιά», αλλά με το μπάσκετ, το πάθος και την άμυνα θα το καλύψουμε. Είμαστε εδώ για να παίξει ο ένας για τον άλλον. Για να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, καλή ατμόσφαιρα και έχουμε θέσει τους στόχους μας. Όλα θα φανούν από αύριο στο παρκέ».

 


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top