Αρχική  > Διαιτησία

Δήμου: “Οι Έλληνες διαιτητές στους κορυφαίους της Ευρώπης”

Football
848
Ο Κώστας Δήμου παραβρέθηκε στο Σεμινάριο Διαιτησίας της ΟΔΚΕ στην Λάρισα και μίλησε για την αξία του Έλληνα διαιτητή.

Μια μεγάλη μορφή της διαιτησίας ιδρυτικό μέλος της ΟΔΚΕ, επίτιμος πρόεδρος της και μέλος του Ηall of Fame ο Κώστας Δήμου παρακολούθησε την δεύτερη ημέρα του Σεμιναρίου Διιαιτησίας που πραγματοποιείται στην Λάρισα. Μάλιστα, έσπευσε να απευθύνει και έναν χαιρετισμό τονίζοντας την σημασία της διαιτησίας στο μπάσκετ.

Εκπροσωπείται ένα τμήμα του αθλητισμού, ίσως το καθαρότερο” υποστήριξε και συνέχισε: “Τελευταία παρατήρησα ότι είχαμε αρκετές βραβεύσεις στο μπάσκετ, αλλά καμία για την διαιτησία. Πρέπει να πολεμήσουμε γιατί μας ανήκει ένα κομμάτι του μπάσκετ. Η ΟΔΚΕ που δημιούργησα με κάποιους άλλους παλιότερα εξακολουθεί και υφίσταται παρά τον πόλεμο. Ο κ. Καφφές, στηρίζει όλο το οικοδόμημα. Παρέχει οικονομική στήριξη και είναι παρόν για ότι χρειαστεί. Τα μέλη της ΚΕΔ είναι δίπλα σας. Η Λίγκα δεν σας βοηθάει και αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι το μπάσκετ είναι για όλους και όχι για λίγους”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην απόδοση των ελλήνων διαιτητών πλέκωντας το εγκώμιο τους. “Πηγαίνεται πολύ καλά και αν σας συγκρίνω με διαιτητές άλλων αθλημάτων είστε ένα επίπεδο πιο πάνω. Έχετε βελτιωθεί στον τομέα της ψυχολογίας και να έχετε στο μυαλό σας πως η διαιτησία είναι λειτούργημα. Να αγαπάτε το λειτούργημα, να είστε ερωτευμένοι με αυτό και να προχωρήσετε. Μέσα στο γήπεδο είστε μόνοι σας, αυτό να το ξέρετε. Γι' αυτό πρέπει να βοηθάτε ο ένας τον άλλο”. Μίλησε ακόμη για την συνεισφορά του προέδρου της ΟΔΚΕ Ηλία Καφφέ λέγοντας ότι “εάν δεν ήταν ο κ. Καφφές τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα”, ενώ για τους διεθνείςς διαιτητές υπογράμμισε: “Οι διεθνείς αποτελούν ένα πολύ καλό δείγμα της διαιτησίας και συγκταλέγονται στους κορυφαίους της Ευρώπης”.

 


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top