Αρχική  > Διαιτησία

"Κεραυνοί" Ζαβλανού κατά Ρήγα!

Football
661
Στο ALL STAR BASKET που κυκλοφόρησε...

... ο Νίκος Ζαβλανός "καρφώνει" τον Κώστα Ρήγα με βαριές εκφράσεις για το ρόλο του τελευταίου στην Ευρωλίγκα. Δείτε μέρος της συνέντευξης του Ζαβλανού στο Νίκο Συρίγο: 

 

-Γιατί είσαι στην ΚΕΔ;

«Μ’αρέσει να προσφέρω στη διαιτησία. Και να επιστρέψω πίσω κάποια πράγματα από αυτά που πήρα».

-          Μπορεί ο διαιτητής να γίνει επάγγελμα;

«Δεν μπορεί… Όχι. Πώς να γίνει επάγγελμα η διαιτησία, όταν στα 50 σου αποχωρείς και δεν έχεις ούτε ένα ένσημο; Πώς να γίνει επάγγελμα, όταν, Θεός φυλάξοι, σπας το πόδι σου και δεν καλύπτεσαι από πουθενά; Μακάρι να γίνει επάγγελμα αλλά… Από την άλλη, βέβαια, όταν φτάνεις σε κορυφαίο επίπεδο παίρνεις κάποια καλά χρήματα. Γιατί, ειδικά, σε αυτές τις εποχές, όταν μπορείς να βγάζεις από μια δουλειά 20-25.000 ευρώ το χρόνο δεν είναι λίγα χρήματα»

-          Αξίζουν όμως τον κόπο αυτά τα λεφτά για να περνάνε οι διαιτητές, αυτά που περνάνε στην Ελλάδα;

«Δεν σου κρύβω ότι έχω προβληματιστεί από τα τελευταία περιστατικά και από το γεγονός ότι κάποιοι ελαφρά τη καρδία, στοχοποιούν ανθρώπους οικογενειάρχες με παιδιά. Προσωπικά βίωσα στο χειρότερο βαθμό τις συνέπειες αυτής της στοχοποίησης, αφού κάποιοι έκαψαν το μαγαζί του αδερφού μου».

-          Τι έκανες γι’αυτό;

«Αυτά που μπορούσα. Πήγα στη ΓΑΔΑ και κατέθεσα στη διεύθυνση κατά της αθλητικής βίας, όπου υπάρχουν 4-5 πραγματικά εξαιρετικοί αξιωματικοί, ο οποίοι κάνουν τρομερή δουλειά».

-          Ποιος ήταν η κορυφαία σφυρίχτρα που έχεις δει;

«Πολλοί… Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω έναν. Ο Ρεμς, ο Γιούγκεμπραντ, ο Λαμόνικα, ο Φακίνι… Βέβαια προκαλεί εντύπωση ότι ο τελευταίος παρότι είναι αρχιδιαιτητής στην Ιταλία, δεν έχει κριθεί ικανός για να είναι παρατηρητής διαιτησίας στην Ευρωλίγκα… Και φυσικά το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι στην Ευρωλίγκα, γίνονται παρατηρητές κάποιοι που δεν έχουν πατήσει ποτέ το παρκέ… Τι να πεις… ».

-          Αλήθεια, γιατί δεν έχεις αναλάβει κάποιο πόστο στην Ευρωλίγκα; Έστω ως παρατηρητής διαιτησίας;

«Κατ΄αρχήν η θέση μου στην ΚΕΔ δεν μου αφήνει ιδιαίτερο χρόνο και από την άλλη δεν έχω και καμιά πρεμούρα να πάω στην Ευρωλίγκα. Πέραν τούτου, ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκα, έχει αποφασίσει ότι θα λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετεί τις προσωπικές του σχέσεις και να τα έχει καλά με κάποιους ανθρώπους που θέλει. Γι’αυτό το λόγο άλλωστε εξαιρετικοί διαιτητές, ανάμεσα τους και Έλληνες, που προφανώς και με πειράζει περισσότερο, δεν έχουν την εξέλιξη που πρέπει στην Ευρωλίγκα. Αλλά εντάξει, μιλάμε για έναν άνθρωπο που πέντε μέρες την εβδομάδα, σπάει το κεφάλι του πως θα κόψει το δρόμο σε διαιτητές που δεν είναι της προσωπικής του επιλογής και την Κυριακή πάει εκκλησία για να… εξαγνιστεί. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λοιπόν, δεν θέλω επουδενί να μπλέξω».

 


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top