Αρχική  > Διαιτησία

Σταματάει τη διεθνή καριέρα ο Αναστόπουλος

Football
3041
Την απόφαση να σταματήσει πλέον να είναι διαιτητής της FIBA πήρε ο Παναγιώτης Αναστόπουλος.

Ο 49χρονος διαιτητής δεν θα συμμετάσχει στις διεθνείς διοργανώσεις με δική του θέληση, αναφέροντας ουσιαστικά σαν αιτία όλα όσα έγιναν πέρσι στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και τις σχέσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την Euroleague. Παράλληλα, εξέφρασε και την πικρία του για την μη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019 στην Κίνα, εκεί όπου ήθελε να παραστεί για να βάλει τίτλους τέλους στην καριέρα του…

Η ανακοίνωση του Παναγιώτη Αναστόπουλου
«Αγαπητοί φίλοι, έχοντας δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο της FIBA στις τρεις τελευταίες σεζόν, ξεκινώντας από το Ευρωμπάσκετ 2017, διαιτητεύοντας τρεις συνεχόμενους τελικούς (ΒCL 2017, FEC 2018 και 2019) και 12/12 αγωνιστικές των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου σαν πρώτος διαιτητής, ήλπιζα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Για λόγους εκτός ελέγχου μου, αυτό δεν συνέβη.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων που έλαβαν χώρα εντός κι εκτός παρκέ στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, τόσο στη χώρα μου όσο και στο εξωτερικό, τα οποία επηρέασαν εμένα και την οικογένεια μου σωματικά και πνευματικά και αφού το σκέφτηκα σοβαρά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσω την καριέρα μου σαν διαιτητής της FIBA μία σεζόν πριν συμπληρώσω το όριο ηλικίας. Αν και δεν ήταν εύκολη η απόφαση, είμαι πεπεισμένος πως είναι αυτή είναι η σωστή στιγμή.

Ευκαιρίας δοθείσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου σε όλο τον κόσμο για τις στιγμές που μοιραστήκαμε εντός κι εκτός παρκέ. Απόλαυσα κάθε παιχνίδι».

διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top