Αρχική  >  Blogs  > Νίκος Συρίγος

Αν ο Γιάννης Καλαμπόκης λεγόταν... John Corn θα είχε στην άκρη εκατομμύρια!

Football
488

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για έναν από τους πιο τίμιους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ!

Ο Γιάννης Καλαμπόκης είπε σήμερα «αντίο» στην ενεργό δράση. Κρέμασε, ποτ λένε, τη φανέλα του. Δεν ξέρω ποια φανέλα από τις ομάδες που αγωνίστηκε (και είναι πολλές) θα… κρεμάσει, ένα όμως είναι το βέβαιο: Όποια κι αν επιλέξει θα είναι ιδρωμένη. Βλέπετε, αυτό το παλικαράκι είναι από τους πιο τίμιους παίκτες που έχει βγάλει ποτέ το ελληνικό μπάσκετ. Ένας γεννημένος αντιστάρ, που ακόμη και τώρα που κοντεύει τα σαράντα, του μιλάς και κοιτάζει χαμηλά. Ο ορισμός της σεμνότητας και του αλτρουισμού. Ένα παιδί που ουδέποτε «πούλησε» τον εαυτό του όπως του άξιζε και χάρισε λεφτά στις περισσότερες από τις ομάδες που αγωνίστηκε, προεξάρχοντος φυσικά του Παλαιού Φαλήρου, που ακόμη και τώρα 13 χρόνια μετά συνεχίζει να αποτελεί το πιο δραματικό story στην… Ιστορία της Α1, την οποία έζησε στο πετσί του ο Γιάννης!

Εκεί στο «μπαλόνι», ο Καλαμπόκης πέρασε μήνες ολόκληρους με ένα ακόμη όχι απλά καλό παιδί αλλά διαμάντι του ελληνικού μπάσκετ: Τον Χριστόφορο Στεφανίδη. Έναν επίσης τίμιο που έμαθε να ζει με τα λίγα… γενικώς. Ο Καλαμπόκης, που λέτε, αν λεγόταν… John Corn, θα είχε στην άκρη εκατομμύρια! Εκτός κι αν ξέρετε πολλούς ξένους με την ικανότητα του Καλαμπόκη να βάζει τη μπάλα στο καλάθι που να έπαιξαν για ψίχουλα ή να χάρισαν λεφτά στις ομάδες τους. Για να μην μακρηγορούμε. Το παλικάρι που αποφάσισε σήμερα να γράψει τον επίλογο της καριέρας του ως αθλητής, ήταν/είναι πρότυπο για τα παιδιά που σκάνε τώρα την πορτοκαλί μπάλα σε κάποιο ανοικτό… Και μακάρι στο μέλλον να βγουν πολλοί Καλαμπόκηδες. Τους έχει ανάγκη και το μπάσκετ και η κοινωνία μας.


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top