Αρχική  >  Blogs  > Γιάννης Πάλλας

Έμπνευση, αυταπάρνηση, πλάνο

Football
548

Ο Γιάννης Πάλλας εξηγεί γιατί οι Σκουρτόπουλος και Μπουρούσης είναι οι δυο «πυλώνες» αυτής της Εθνικής ομάδας

Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας προς τον τελικό προορισμό (Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα το 2019) συνεχίζεται χωρίς βαθμολογικές απώλειες (5/5 ο απολογισμός) και απομένει ένα ακόμη παιχνίδι στο Ταλίν την προσεχή Δευτέρα (2/7) με την Εσθονία για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των υποχρεώσεων στα «παράθυρα».

Η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Τελ Αβίβ κόντρα στο Ισραήλ είχε ουσία, θέαμα, καλές συνεργασίες, αλλά και νέους (Ντίνος Μήτογλου και Γιαννούλης Λαρεντζάκης) που έδειξαν ότι μπορούν τα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν το λαμπρό μέλλον. Το έδειξαν στο παρκέ, με μια εμφάνιση που έπειθε και τον πλέον δύσπιστο.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ένδοξο παρελθόν, φιλόδοξο παρόν και λαμπρό μέλλον. Η παραγωγική διαδικασία σε επίπεδο εθνικών ομάδων αποτελεί ένα βασικό συστατικό για την επιτυχία, το μόνο που απαιτείται είναι λίγη τύχη την κατάλληλη στιγμή. Και μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. 

Υλικό υπάρχει και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν ανατρέξει στην λίστα των απόντων, όπου υπάρχουν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Κουφός, Γιώργος Παπαγιάννης και Τάιλερ Ντόρσει! Άλλη μια ομάδα εν ολίγοις. Και τι ομάδα!

Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρουμε ποιοι από εκείνους που έχουν δώσει «μάχες» στα παιχνίδια των προκριματικών θα βρεθούν στην ομάδα που θα πάει όπως φαίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αλλά σε όλους αξίζει ένα μπράβο. Γιατί έβαλαν το «εγώ» τους κάτω από το «εμείς», στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους αυτή την προσπάθεια και έπεισαν με τον ιδρώτα τους στο παρκέ ότι άξιζαν την κλήση.

Τα περισσότερα εύσημα πάντως, στην Ελλάδα της υψηλής κριτικής και ανάλυσης των λαθών των προπονητών, οφείλουν να δοθούν στον Θανάση Σκουρτόπουλο. Το αποτέλεσμα της Εθνικής ομάδας στην πρώτη φάση των «παραθύρων» εν όψει Παγκοσμίου είναι δικό του επίτευγμα. Γιατί δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να προλάβεις σε μικρά χρονικά διαστήματα το πολύ δυο εβδομάδων να προετοιμάζεις μια ομάδα που δεν έχει συνυπάρξει (ως σύνθεση) ποτέ στο παρκέ ούτε σε προπονητικό διπλό για παιχνίδια που οδηγούν σε μεγάλη διοργάνωση.

Κι αν ο «Σκουρτό» είναι ο θεμελιωτής της επιτυχημένης πορείας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, εκείνος που αθόρυβα αλλά με πολύ πίστη στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και αποτελεί το παράδειγμα για τα νέα παιδιά είναι ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο «κάπτεν» της Εθνικής ομάδας έχασε ακόμη και τον… ύπνο του για να βρεθεί δίπλα στην ομάδα ταξιδεύοντας ένα ολόκληρο 24ωρο από την μακρινή Κίνα και ήταν εκεί αποτελώντας το στήριγμα για τους νέους.

Kαι τώρα, πάλι εκεί στην πρώτη γραμμή να βάλει πλάτη και να καθοδηγήσει τους νέους, γεγονός που παραδέχθηκε και ο Ντίνος Μήτογλου.

Για όλα αυτά λοιπόν, η Εθνική ομάδα έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως οι καλύτερες ημέρες του ελληνικού μπάσκετ είναι μπροστά…


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top