Αρχική  >  Blogs  > Γιάννης Πάλλας

Τόσο πολύ φοβούνται;

Football
636

Ο Γιάννης Πάλλας αναρωτιέται πως είναι δυνατόν οι ομάδες της Euroleague να μην βλέπουν πως υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην διοργάνωση και να γίνονται «πιόνια» του Τζόρντι Μπερτομέου.

Ιστορικής σημασίας είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων των ομάδων της Euroleague που διεξήχθη στην Μαδρίτη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την παρουσία του στην συνάντηση των μεγαλύτερων κλαμπ της Ευρώπης, με τις θέσεις του που ξεδίπλωσε έριξε μια γροθιά στο υπογάστριο της Euroleague, η οποία ως τώρα λειτουργεί ως ένας συνεταιρισμός που δεν παίρνει λογαριασμό, αλλά δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν! Σωστά κύριε Μπερτομέου;

Διότι, δεν μπορείς να διαφωνήσεις στο θέμα των εσόδων της διοργάνωσης που είναι 40 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η επένδυση των ομάδων συνολικά ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια. Ούτε με το μη άνοιγμα της αγοράς σε χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Αγγλία, που έχουν μεγάλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία στα έσοδα της διοργάνωσης.

Όσο για το θέμα του CEO, διαφωνεί κανείς ότι πρέπει να κρίνεται και να αξιολογείται από τους μετόχους; Υπάρχει κάτι ανάλογο στον χάρτη της παγκόσμιας οικονομίας, που να δικαιολογεί το ακαταλόγιστο που έχει ο Τζόρντι Μπερτομέου;

Ποιος θα διαφωνήσει με το θέμα της διαιτησίας και την παρουσία στην θέση του υπεύθυνου των διαιτητών της Euroleague ενός πρώην διαιτητή με μεγάλη εμπειρία και αξία έναντι του Ρίτσαρντ Στόουκς, που δεν υπήρξε ποτέ ένας μεγάλος διαιτητής.

Όλα αυτά τα θέματα που έθεσε στην Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού των μετόχων ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να… χαθούν, αλλά να αξιολογηθούν με σοβαρότητα απ’ όλους όσους κάθισαν στο ίδιο τραπέζι στην Μαδρίτη.

Το μπάσκετ οφείλει να εξελιχθεί και να βελτιστοποιήσει τις συνθήκες (οικονομικές και αγωνιστικές), ώστε να γίνει το προϊόν ακόμη πιο ελκυστικό για τον κόσμο, τους χορηγούς και όσους βιοπορίζονται από αυτό.

Με την στάση που επέδειξαν όμως οι μέτοχοι της Euroleague δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για να κάνει το μπάσκετ ένα βήμα εμπρός και αυτό αποτυπώνεται από τις διαρροές που υπάρχουν και περισσότερο αποπροσανατολίζουν χωρίς να δίνουν ούτε μια πειστική απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Συνεπώς θεωρούν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην Euroleague. Κι αυτό εν τέλει είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μπάσκετ…


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top